Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO SVET

Suluda knjiga zbog koje je troje dece umrlo, a mnoga su proživela strahote!

Autor: Ekipa Alo! | 13.12.2013 - 15:39:00h | Komentara: 0

Knjiga namenjena roditeljima koji svoju decu žele naučiti pameti što pre, odgajajući ih batinama, prutevima pre nego nauče da pokazuju svoju volju, izazvala je zgražavanje i zabrinula je svetsku javnost.

Silovanje

Knjiga "To Train Up a Child" (Istrenirati dete) autora Majkla i Debi Prl objavljena je još 1994. godine, a ubrzo je postala popularna kod evanđelista.
Vodič za ''uspešan odgoj'' dece kroz poseban vid treninga koji uključuje batinanje šibama i kajšem kako bi najmlađe naučili disciplini i bespogovornoj poslušnosti, zgrozila je većinu svetske populacije.

Ono što je krajnje zabrinjavajuće je upravo činjenica da su je neke radikalne skupine fundamentalista i hrišćana ipak prihvatile kao vodič, zbog čega je umrlo troje dece u dobu od sedam godina.

Monstruozan priručnik koji promoviše zlostavljanje deteta, pa i onog najmlađeg, vodi i do brojnih psihičkih problema.

Ova suluda knjiga, između zastrašujućih metoda treniranja dece, smatra da treba odgojiti upravo najmlađe, i to pre nego ''kriza uzme maha'', tako da dete ne dođe u mogućnost da postane neposlušno i da ''nauči šta znači reč pobuna''.

Tako za decu mlađu od godinu dana za ''dobar'' trening preporučuju brezove šibe ili plastične lenjire, dok su za one veće opcija jače šibe ili kajš.

Za onu decu koja su sklonija buntu, preporučuju nulti nivo tolerancije, pa tako roditelji, po njihovom mišljenju, trebaju u podizanju svoje dece primeniti kakvu god silu mogu.

 

Ne oklevajte, potpuno ga porazite 

''Ako trebate sesti na njega i udarati ga, učinite to slobodno. Ne oklevajte! Činite to sve dok se ne preda... Potpuno ga porazite'', savetuje se u kontroverznoj knjizi.

Takve metode primjenjivali su i roditelji devojke s Floride, baptistički fundamentalisti, koja je pod pseudonimom Hana dala intervju za BBC.

Opisala je strašne scene iz svog detinjstva i trenutak kad je njenim roditeljima došla u ruke ova zastrašujuća knjiga. Ona je imala devet godina, a njena sestra sedam. Tukli su ih i zlostavljali dugih osam godina, s time da su ih prvih pet godina tukli i par puta dnevno.

Nakon jedne njene svađe u crkvi, otac je tako tukao lenjirima i metlama, da danima nije mogla sediti od bolova i rana. Kad je video šta je učinio, užasnuo se i otad je više nije tukao. Ipak, majka je nastavila.

 

Nevine žrtve nemilosrdnih tehnika 

Mnoga su deca postala nevine žrtve nemilosrdnih tehnika odgoja koje propagira ova knjiga, a njih troje je, nažalost, i umrlo.

Hana Viliams umrla je od hladnoće i neuhranjenosti jer su je roditelji za kaznu ostavili danima u dvorištu.

Lidija Šac iz Liberije bila je devojčica koju je usvojila jedna porodica iz Kalifornije. Umrla je nakon tri godine života s njima jer su je nasmrt pretukli. To se dogodilo 2010. godine.

Treća žrtva je četverogodišnji dečak Šon Padok iz Severne Karoline kojeg je majka držala zarobljenog i stisnutog u prekrivaču, pa se ugušio.

Iako se velik broj ljudi bori da se ova opasna knjiga ukloni s tržišta, ona je još uvek dostupna na internetu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP