Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZAPANJUJUĆE

Švajcarska škola odbila profesorku ruskog jer joj je zemlja agresivna, a predsednik laže!

Autor: A.O. | 13.05.2014 - 14:58:00h | Komentara: 1

Direktor Instituta "Isal" odbio aplikaciju Ruskinje jer ne zapošljava "profesore iz zemalja koje izazivaju građanski rat i čiji predsednik laže i zloupotrebljava međunarodne zakone"!

Škola u švajcarskom gradiću Nojšatelu odbila je da zaposli profesorku Ruskinju - zbog agresivne spoljne politike njene rodne Rusije!

Nojšatel

Nojšatel

Profesorka, koja se predstavila kao Svetlana, prijavila se da u aktivnostima posle časova podučava decu ruskom jeziku, piše britanski Gardijan. Ona je iz Moksve, ali godinama živi u Nojšatelu.
Bila je šokirana kad joj je stiglo pismo koje je potpisao Martin Frajburghaus, direktor Instituta "Isal". "Zahvaljujemo se na vašoj aplikaciji, ali naša filozofija je da ne zapošljavamo profesore iz zemalja koje izazivaju građanski rat (u Ukrajini) i čiji predsednik laže i zloupotrebljava međunarodne zakone. Želimo vam uspeh", bukvalno piše u pismu, prenosi kurir.

Vladimir Putin

Kriv što nije dobila posao: Vladimir Putin

Svi kojima sam pročitala pismo kažu da je apsurdno i nedopustivo", ispričala je profesorka švajcarskim medijima.

Direktor Frajburghaus je isprva rekao da nema ničeg rasističkog u odbijanju te profesorke i tu tvrdnju potkrepljuje činjenicom da je škola višenacionalna!

U međuvremenu se požalio da je školski sajt hakovan i da dobija preteće imejlove.

Poslednji komentari
  • dejan Vreme: 14.05.2014 00:49h

    Putina i Ruse samo Srbi vole, iz jednog jedinog razloga- naime, Srbi JEDINI nisu od svih okolnih naroda osetili kroz istoriju sta znaci ruska cizma, pa im se , sto bi narod rekao "sareni" da su Rusi med imleko!To je jedan vrlo bahat i ne organizovan narod, sa mafijom na vlasti, ali je paradoks utome da im nikada kroz istoriju i nije bilo dobro, bas zbog njihovog takvog mentaliteta.Nesto od njihovih pravih namera Srbi su jedinomogli da osete kada su im Ruje obecale da ce, ako ih budu doveli u Srbiju BEZ TENDERA i jeftino im prodali SRBIJAGAS , oni ce preuzeti obavezu da odbrane Srbe na Kosovu. Tu su se dobro ugradili i neko rusoljupci iz Kostunjave vlade, ali su i Tadicevci , zacudo, nastavili da im pomazu...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP