Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POJASNIO

Švajcarski tužilac: Albanija je evropska Kolumbija!

Autor: Tanjug | 12.05.2014 - 12:46:00h | Komentara: 0

Kantonalni tužilac Ženeve Iv Bertosa pozvao je albanske vlasti da preduzmu određene mere kako bi popravile sliku koja vlada o njihovim građanima u Evropi i svetu.

Skoplje, Albanci

Albnaci | Foto: AP

Bertosa je, kako je preneo albanski dnevnik Šekuli, ocenio da je "Albanija evropska Kolubija". On je govoreći o integraciji i imidžu Albanaca u Švajcarskoj rekao da "osim dobrih" Albanci imaju i svoje "loše" strane" istakavši najpre da "bande Albanaca drže u rukama tržište heroina u Švajcarskoj".

"Ova švercerska mreža sastavljena je uglavnm od ljudi koji dolaze iz Albanije i sa Kosova, a njihova mafija je najaktivnija", naglasio je Bertosa istakavši da bi albanske vlasti morale da preduzmu mere kako bi popravili sliku koja o njima vlada u Evropi i svetu.
Ocenio je da je Albanija zemlja koja je "utonula u korupciju" i u kojoj je "organizovni kriminal na visokom nivou".

"Albance u našoj zemlji smatramo za zajednicu koja je značajna i dobro integrisana u naše društvo", naveo je tužilac, istakavši da su oni slobodoljubivi, radni, ali uprkos tome, kaže, nisu "anđeli". Osim u trgovinu drogom, dodao je, umešani su i u "industriju seksa, trafiking, šverc cigareta i krađu automobila".
"Zbog toga vlasti Albanije i Kosova, zemalja utonulih u korupciju i organizovani kriminal treba da urade više u borbi protiv ovih pojava kako bi se popravila slika ne samo o njihovim zemljama nego i o Albancima u Švajcarsoj i u dijaspori", rekao je Bertosa.
On smatra da "Albaniji i Kosovu, ali i nekim drugim balkanskim zemljama" danas više nego ikada ranije treba demokratija, funkcionisanje pravne države i evropske integracije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP