Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BLAMAŽA U CIA

Švalera odao rat ljubavnica!

Autor: Ekipa Alo! | 13.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

U laži su kratke noge!

Njih dve su se  posvađale, a  general je podneo ostavku: Džil  Keli i Pola Brodvel

Njih dve su se posvađale, a general je podneo ostavku: Džil Keli i Pola Brodvel

Ovu poslovicu je među prvima trebalo da zna Dejvid Petrus, američki general za četiri zvezdice i sada već bivši direktor CIA, koji je u petak podneo ostavku! On je kao razlog za odlazak sa funkcije prvog špijuna SAD naveo vanbračnu aferu.


Američki mediji su otkrili da je Petrus bio pod istragom FBI zbog toga što je Džil Keli, njegova ljubavnica, prijavila da dobija “preteće mejlove” od generalove druge ljubavnice Pole Brodvel, koja je napisala biografiju doskora jednog od najuglednijih američkih generala. Kelijeva radi kao volonter pri armiji i dugogodišnji je prijatelj sa Petrusom. Ona se žalila vlastima da je uznemirava Pola Brodvel i tada je počela istraga FBI.

Da li je predsednik znao za aferu?: Barak Obama i Dejvid Petrus

Da li je predsednik znao za aferu?: Barak Obama i Dejvid Petrus

Razne kombinacije


Osim rata ljubavnica koji je otkrio švaleraciju direktora CIA, u opticaju su još dve teorije o čitavom skandalu. Po jednoj je generala Dejvida Petrusa agentima FBI prijavila sama Pola Brodvel jer je njen suprug, radiolog Skot Brodvel, otkrio njenu vezu sa direktorom CIA. Po drugoj, Petrus je podneo ostavku zbog incidenta u Bengaziju, kada je pre par meseci likvidiran Kristofer Stivens, ambasador SAD u Libiji.

“Istraga nije počela zbog Petrusa, ali kako je istraživanje napredovalo, agencije su naletele na njegovo ime. Bili smo zapanjeni”, rekao je neimenovani kongresmen za “Njujork tajms”. Dnevnik ističe da FBI nije tražio dokaze o švaleraciji generala, nego su njegove imejlove pretraživali kako bi proverili da li je ugrožena nacionalna bezbednost. U imejlovima su otkrivene razne pikanterije o ljubavnim sastancima Petrusa i Pole, a spominje se i seks ispod stola.

U Beloj kući su izričiti da Obama nije ništa znao o istrazi FBI. Mediji spekulišu da je Obama bio upoznat sa aferom, ali nije želeo da sa tim izlazi u javnost kako mu ne bi bio ugrožen reizbor. Posle izbora mu je dobro došlo da se reši generala koji bi mogao da bude kandidat republikanaca 2016.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP