Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZA SUZE I DIVLJENJE

Takmičio se na Triatlonu za brata koji umire: Mama, ja moram to da uradim

Autor: telegraph.co.uk | 31.07.2014 - 11:47:00h | Komentara: 0

Ovo je priča o osmogodošnjem Noi Oldriču koji je sa svojim bratom Lukasom (6), koji boluje od neizlečive bolesti, učestvovao na triatlonu na kome se prikupljao novac za dečiju bolnicu. Ovo je priča njihove beskrajno ponosne majke koju je ispričala za londonski Telegraf.

Lukas i Noa Oldridž

Lukas (6) i Noa (8) Oldridž

Plivajući kroz more crnih događaja širom sveta, naleteli smo svetlo na kraju tunela, na jednu priču koja nam je ozarila lica, koja nam vraća osmeh na lice i tera suze na oči. U centru te priče, tog svetla, nalaze se dva dečaka Noa i Lukas Oldrič. Njihova priča zasenila je sve srušene avione, sva granatiranja i ubijanja koja se dešavaju u ovom suludom svetu.

Kada su slike osmogodišnjeg Noe koji sa svojim paralizovanim bratom ide ka pobedi na dečijem triatlonu postavljene na internet ova inspirativna priča o bratskoj ljubavi obišla je svet. Na hiljade ljudi željnih da konačno čuju nešto lepo sada šalju emotivne poruke i priznanja kako ih je ova priča potresla i rasplakala sugerišći da bi svetski lideri mogli da nauče ponešto od ovih dečaka.

Lukas boluje od retkog i trajnog neurološkog poremećaja koji je u završnoj fazi. Ne može da hoda ni da govori, hrani se putem cevčice ali Noa ne dozvoljava da život prolazi pored njega.

Naime, 12. jula, tog sparnog dana u Bojsiju, država Ajdaho, Lukas je zavaljen u čamcu na naduvavanje sa naočarima i šlemom na glavi dok ga njegov šampion, njegov brat Noa, plivajući deonicu od 200 metara vuče kroz vodu, a samo tri meseca pre toga nije znao da pliva.

Lukas i Noa Oldridž

Lukas i Noa Oldridž

 
Tri milje dugu biciklističku trku, Lukas je presedeo kao princ u žuto plavoj rikši koju je svojom biciklom i svojim nogama vukao Noa.

Lukas i Noa Oldridž

Lukas i Noa Oldridž

U poslednjoj disciplini Noa je do cilja stigao i kroz isti prošao isrpljen i rumenih obraza, nakon jedne istrčane milje tokom koje je gurao svog brata Lukasa u kolicima.

Lukas i Noa Oldridž

Lukas i Noa Oldridž

Usledio je gromoglasan aplauz. Porodica je počela da shvata da je jedan mali lokalni događaj privukao veliku pažnju, čak i svetske javnosti.
Osnovali su fondaciju "Lukasova kuća".

Lukas i Noa Oldridž

Lukas i Noa Oldridž sa roditeljima Alisom i Brajanom

Njihova majka Alisa kaže da je trka bila teška za gledanje, ali da su oni bili sjajni i da su neverovatno ponosni na njih.

"Učestvovanje u trci je bila Noina ideja. Rekao mi je "Mama, ja to hoću da uradim za njega". Trenirali su tri meseca zajedno. Oni imaju neku posebnu vezu. Iako Lukas ne može da govori, po njegovim izrazima lica kada gleda Nou, znam da je svestan da učestvuje u nečem posebnom. Dok je Noa nadoknađivao tečnost i proveravao svoju temperaturu nakon trke, Lukas je pratio svaki njegov pokret zabrinutim pogledom ali i pogledom divljenja i ljubavi."

A ko se ne bi divio ovom osmogodišnjaku koji je pokazao celom svetu šta znači imati srce, voleti nekoga i učiniti sve da mu život koji će biti kratak, kraći nego kod većine njegovih vršnjaka, ispuni posebnim momentima.

Ugledajmo se na njega i njemu slične.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP