Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DEVETOČASOVNA DRAMA U NEMAČKOJ

Talac oslobođen, napadač koji
je ušao sa bombom u banku se predao!

Autor: Ekipa Alo! | 22.12.2012 - 23:12:00h | Komentara: 0

Devetočasovna drama u napadu na filijalu ''Dojče banke'' u berlinskom kvartu Celendorf okončana je - napadač se predao, a talac, koji je nepovređen je oslobođen.

Deutch Bank

Napadač se predao, talac oslobođen: Dojče Banka | Foto: Screenshot "Youtube"

''Talac je ostao telesno nepovređen....to je, međutim, jedna psihički opterećujuća situacija....'', prenose nemački mediji izjavu jednog portparola policije, koja je sinoć i noćas bila u velikom obimu angažovana u oslobađanju taoca i rešenju situacije u napadnutoj filijali banke.


Drama u jugozapadnom delu Berlina počela je juče oko 16 sati, kada je 29-godišnji napadač uleteo u filijalu i oteo jednog četrdesetogodišnjeg radnika banke, dok je ostalih dvadesetak ljudi, uspelo preko požarnih stepenica da se dočepa slobode.
 
Napadač je tvrdio da kod sebe ima bombu, odnosno, eksploziv i, prema nepotvrđenim navodima nemačkih medija, tražio milion evra za slobodu otetog i auto. Nemačka policija je potvrdila samo da se radilo o jednoj ''visokoj sumi'' i zahtevima za slobodan put.
 
Napadač je imao kod sebe tri kilograma brašna i startni pištolj, a ne eksploziv i pištolj kako se prvobitno smatralo, saopštila je policija.
"Policija je smatrala da je otmičar opasan jer je tvrdio da poseduje eksploziv“, izjavio je na konferenciji za novinare u Berlinu policajac Sindberg Johen.
  • Drama u Dojče banki / Foto: Reuters | Foto:
  • Drama u Dojče banki / Foto: Reuters | Foto:
  • Drama u Dojče banki / Foto: Reuters | Foto:
On je dodao da je u stvari otmičar imao tri kilograma brašna i startni pištolj kojim je pretio.

Cela drama je izgledala kao u kriminalnim filmovima-pošto je oko 300 policajaca okružilo filijalu banke, blokiralo veoma prometnu ulicu i stalno pregovaralo s napadačem, a razmišljalo se čak, prenose mediji, i o tome da se ''uleti'' u banku.
 
Noćas je napadač, ipak, odlučio da popusti, a kraj drame je bio kao i što je dogovoreno - prvo je talac napustio zgradu banke, a zatim i napadač, o čijoj daljoj sudbini odlučuje Državno tužilaštvo.
 
Napadač se predao bez otpora i, takođe, je kao i njegov talac, ostao nepovređen, prenose mediji.
 
I ''Dojče banka'', koja se u poslednje vreme nalazi na udaru policijske istrage zbog sumnji na utaju poreza i drugih malverzacija njenih prvih ljudi, izrazila je zadovoljstvo zbog okončanja drame i zahvalila policiji na angažmanu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP