Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

FRUKTOZNA UMETNOST

Talentovana umetnica tetovira
portrete poznatih na bananama!

Autor: Ekipa Alo! | 11.02.2013 - 22:02:00h | Komentara: 0

Hani je talentovana grafička umetnica i dizajnerka iz Filipina, čiji glavni hobi je pretvaranje banana u pravu organsku umetnost. Njeno jedino oruđe za rad je jedna zihernadla.

Tetoviranje banana

I kada ne radi sa velikim imenima kao što su Mercedes, Seiko, Jamaha, Volvo, Hani voli da bude kreativna. U konstatnim pokušajim da poveća svoje znanje u grafici, Hani je došla do načina da napravi pravu umetnost od običnog voća.

Tetoviranje banana

- Kada ne sedim za kompjuterom, uvek pokušavam da nađem da radim nešto kreativno - napisala je Hani na svom blogu i dodala da u kuću uvek ima banana, pa je moslila da bi bilo super da pokuša da crta na njima što u početku nije bilo jednostavno.

- Pokušavala sam da crtam ali sam uvek probijala koru banane. Tada sam i primetila da te pukotine brzo postanu braon - rekla je Hani.

Tetoviranje banana

Oksidaciju bananine kore ova mlada umetnica okrenula je u svoju korist. Olovku je zamenila prvim oštrim predmetom koji jo je bio na dohvatu ruke - zihernadlom. Koristeći istu tehniku kao i tattoo majstori, Hani buši bananinu koru stotinama puta u specifičnim oblicima i tako pravi prelepe portrete poznatih ličnosti.

Za jedan portret na banani potrebno je između 30 minuta i dva sata, nakon čega umetnica fotografiše svoje novonastalo delo a zatim ljušti i jede bananu.

Tetoviranje banana

- Veoma je zabavno to raditi. Trebalo bi svi da probaju  - zaključuje Hani. Ipak ne verujemo da će svi moći da naprave ovako detaljna umetnička dela.

Tetoviranje banana je postalo veoma populano poslednjih godina. Umetnici Phil Hansen i Jun Gil Park napravili su neka od najdetaljnijih dela ikada koja su se našla na kori voća. Sada se i Hani pridružila ovoj družini.

Tetoviranje banana

Tetoviranje banana

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP