Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

LIDER SEVERNE KOREJE POGUBIO TEČU KAO IZDAJNIKA

Teča i nije pravi rod, ubijte ga! I ubiše ga

Autor: RTS | 13.12.2013 - 11:43:00h | Komentara: 0

Kad malo razmislite - tetka je rod, to je sestra od tate ili mame, a teča... teča je jednog dana tu, a sledećeg možda i nije. E pa teča severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Džang Song Tek, pogubljen je kao izdajnik, ubrzo posle suđenja pred specijalnim vojnim sudom, javila je državna novinska agencija KCNA, prenosi AFP.

Kim Džong Un (levo) i sad već pokojni mu teča Džang Song Tek, u julu ove godine šetali su, zamislite, grobljem korejskih veteran

Kim Džong Un (levo) i sad već pokojni mu teča Džang Song Tek, u julu ove godine šetali su, zamislite, grobljem korejskih veteran

Teča je pogubljen u okviru "čistke zbog korupcije", prenosi BBC.

Britanski javni servis navodi da su ranije ove nedelje naoružani čuvari pod dramatičnim okolnostima udaljili Džanga sa partijske sednice, a početkom decembra je smenjen sa pozicije potpredsednika najvišeg vojnog tela Severne Koreje.

Džang je bio okrivljen za stvaranje antidržavnih frakcija, korupciju i "izopačeno ponašanje" - što podrazumeva da je bio ženskaroš, kockar i da je zloupotrebljavao drogu.

Američka agencija AP navodi da severnokorejski državni mediji izveštavaju o pogubljenju i da u izveštajima kažu da je Džang bio "gori od psa". BBC javlja da je uklanjanje Džanga iz vlasti bio najveći preokret od kako je Kim nasledio njegovog oca Kim Džong Ila na čelu države pre dve godine.

Džang (67) je do ove nedelje smatran Kimovim političkim pokroviteljem i "desnom rukom", a bio je u braku sa Kim Kjong Hui, ćerkom "oca nacije" i dede aktuelnog severnokorejskog lidera Kim Il Sunga.

Džang je, kako se ranije izveštavalo, bio Kimov zamenik u nacionalnom komitetu za odbranu - što je druga po značaju funkcija u državi, a smatra se da je imao ključnu ulogu u njegovom preuzimanju položaja šefa države posle smrti njegovog oca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP