Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PAKAO U ČEŠKOJ

Temperatura kose čak 57 stepeni!

Autor: Beta | 20.07.2015 - 11:07:00h | Komentara: 0

Kosa uzavrela na 57 stepeni Celzijusa, površina cipela na 40 stepeni, sedište u tramvaju - 50 stepeni, volan automobila koji je stajao kratko vreme na suncu i 65 stepeni - izmerila je ovog vikenda termokamera češkog dnevnika Pravo po tropskim vrućinama i više od 38 stepeni koji su proteklih dana morile Čehe.

Vrućina Termometar

Vrućina je nesnosna | Foto: Profimedia

Na dan kada je stručnjak za termografiju merio termokamerom obuću, odeću i kosu ;reporterke češkog lista, unutrašnjost praških autobusa i tramvaja i automobile parkirane na suncu i u hladovini temperatura vazduha dostigla je 35 stepeni.

Termokamera izmerila je temperaturu 40 stepeni na obući, 35 stepeni na lakoj letnjoj svetloj odeći dok je svetla kosa reporterke dostigla čak 57 stepeni.
Termokamera objasnila je zašto Pražani po letnjim vrućinama ne biraju u gradskom prevozu najkraću i najbržu trasu, već onu koja najduže vodi klimatizovanim ;metroom a najkraće autobusom ili tramvajem.
Temperatura sedišta u starijim tipovima tramvaja dostiže i 50 stepeni, a prozori se zagreju na 39 a ništa bolje nije ni kada se seda u parkirani automobil.
"Temperatura dostiže 61 stepen a volan se zagreje čak na 65", kazao je Jaroslav Njemec koji je za češki list sproveo merenje termokamerom.
Mali zabavni eksperiment pokazao je da se na suncu parkirani automobil tamne boje zagreva na 60 stepeni, dok se beli automobil parkiran pored njega zagrejao na svega 40.

Prag vrućine

Ovako se Česi rashlađuju na Vltavi | Foto: Profimedia

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP