Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

LUDI NAUČNIK

Terorista kopirao Brejvika i hteo da
raznese predsednika i premijera

Autor: Tanjug | 20.11.2012 - 12:25:00h | Komentara: 0

U Poljskoj je uhapšen naučnik iz Krakova osumnjičen za radikalni nacionalizam, pošto je planirao da aktivira automobil sa četiri tone eksploziva ispred zgrade poljskog parlamenta, kada bi predsednik države i premijer bili u zgradi, javila je danas poljska televizija.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, poljska televizija je navela da je osumnjičeni planirao da kopira metode masovnog ubice Anders Bering Brejvika, koji je prošle godine u Norveškoj ubio 77 ljudi i da je bio "vođen ultradesničarskim idejama".
"Slučaj izgleda veoma ozbiljno", izjavio je portparol poljske vlade Pavel Gras i dodao da poljske vlasti "znaju da su moguće mete bile predsednik, parlament i vlada", prenela je agencija Rojters.

Hteo da napadne sa četiri tone eksploziva!

Hteo da napadne sa četiri tone eksploziva! | Foto: Shutterstock

Poljski tužilac Marijuš Krason je precizirao da je osumnjičeni uhapšen 9. novembra u Krakovu i da se radi o 45-godišnjem poljskom naučnom istraživaču koji je imao pristup hemijskoj laboratoriji i koji je ilegalno posedovao eksplozivne materije, municiju i oružja, navodi agencija AP.
Uhapšeni muškarac je delimično priznao krivicu i ukoliko bude dokazana , sledi mu višegodišnja zatvorska kazna, kao i dvojici saučesnika koji su uhapšeni zbog ilegalnog posedovanja oružja.
Mada osumnjičeni nije identifikovan na današnjoj konferenciji za novinare u Varšavi, tužilaštvo je navelo da je uhapšeni Poljak bio "motivisani nacionalističkim, ksenofobičnim i antisemitskim idejama, mada nije formalno pripadao nijednoj političkoj partiji".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP