Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

GOTOVI SUKOBI U KUMANOVU

Teroristi savladani, pet policajaca poginulo u oružanim sukobima! (FOTO+VIDEO)

Autor: N1info, Agencije | 09.05.2015 - 19:37:00h | Komentara: 9

Nakon višečasovne akcija makedonske policije protiv naoružane grupe ljudi u Kumanovu, u kojoj je ranjeno 15 ljudi, a pet policajaca je poginulo, savladana je i poslednja grupa terorista, kako prenose makedonski mediji, i 27 njih se predalo sa belim čaršafima.

Haos u Kumanovu

Haos u Kumanovu Foto: Tanjug/AP

Pomoćnik makedonskog ministra policije Ivo Kotevski je potvrdio da je policijska akcija protiv naoružane grupe u Kumanovu počela jutros u 5 sati, saopštilo je ministarstvo policije, a prenosi portal MKD.

Kumanovo

Kumanovo | Foto: Tanjug/ AP

Koteveski je ranije apelovao na građane da do tada budu smireni, dodajući da Ministrastvo policije razmatra načine za razbijanje naoružane grupe u kumanovskom naselju Divo gde, kako je rekao, u najvećem broju žive Albanci.
 

Akcija se, prema njegovim rečima, odvija na osnovu prethodno dobijenih saznanja.


Lider albanske Demokratske unije integracija (DUI), manje članice vladajuće koalicije, Ali Ahmeti oglasio se danas povodom policijske akcije u Kumanovu, i poručio da taj, ali i drugi događaji koji su mu prethodili, nisu strateški cilj albanskog naroda u regionu.

Kumanovo

Kumanovo | Foto: Tanjug/ AP

On je pozvao građane Kumanova da ne podležu provokacijama i podsetio na nedavni napad naoružane grupe na pograničnu karaulu u obližnjem selu Gošince i eksploziju ispred sedišta DUI u Skoplju.


Ahmeti je ukazao da današnji događaji u Kumanovu nikako nisu strateško opredeljenje Albanaca u Makedoniji, na Kosovu, Albaniji i, kako je rekao, Preševskoj dolini.

Kumanovo

Kumanovo | Foto: Tanjug/ AP

U delovima Kumanova, na severu Makedonije, čuli su se pucnji i detonacije, a novinarskim ekipama nije dozvoljen pristup ovom gradu.

Kumanovo nadleće helikopter, a policijske snage iz cele zemlje upućene su u taj grad. Građanima je zabranjeno da napuštaju domove.

Kumanovo

Kumanovo | Foto: Tanjug/ AP

Prema procenama, grupa naoružanih napadača brojala je između 50 i 70 osoba, oni su bili smešteni u privatnim kućama koje su opkolili pripadnici makedonske poicije.


Naselje divo, danas je bilo blokirano, javila je TV Nova.

 

Kako se saznaje iz nezvaničnih izvora, reč je o sukobu policije sa većom grupom, od oko 70-tak naoružanih osoba. 

PROČITAJTE JOŠ:

Ekspres: U incidentima u Kumanovu ima i građana sa Kosova

Oklopna vozila PTJ krenula na granicu sa Makedonijom!

Makedonska policija: Ovo je obračun sa teroristima iz susedne zemlje! 

Albanci iz Kumanova beže u Srbiju
Veliki broj Albanaca u koloni automobila i 12 autobusa, svi sa kumanovskim registracijama, prelazi danas popodne na prelazu Preševo iz Makedonije u Srbiju.
Malo ko od njih je raspoložen da govori za medije, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta, ali navode, ne predstavljajući se, da se sklanjaju od sukoba.
Makedonski mediji javili su popodne da policija u Kumanovu pomaže u evakuaciji stanovnika dva naselja u tom gradu, gde pretežno žive Albanci, a u kojima od jutros traju sukobi pripadnika policije i naoružane grupe.

Poslednji komentari
  • Vreme: 09.05.2015 11:18h

    Када пукне у Француској,Немачкој,Италији и још осталим Евро државама где муслимани полако освајају без зрна барута ето коначног повратка албанаца у своју државу Албанију.Да не кажем да ће бежати и у Африку!Довољно је да крену у акцију грци,македонци,ми срби,црногорци и италијани али не ратним протеривањем већ у стилу ... ИМАТЕ НЕДЕЉУ ДАНА ДА СЕ СПРЕМИТЕ И ПРАВАЦ У ВАШУ ДОМОВИНУ!и КРАЈ ПРИЧЕ.

  • vajven Vreme: 09.05.2015 13:30h

    Srbija da trazi hitnu sednicu saveta bezbednosti UN-a i da pomogne Makedoniji sto je vise moguce jer je ovo i nas problem. Podici sto vecu buku na globalnom nivou, da sad vidimo reakciju evrope, ljudska prava i borbu protiv terorizma!!! Dacicu ostavi se flase i REAGUJ! Radi svoj posao jednom u zivotu...

  • ana Vreme: 09.05.2015 18:19h

    JOs pre 10 godina sam u Skoplju videla samo dzamije, i tek poneku crkvu. To mi je bio znak da ce i kod njih kad tad puci i doci do ovakvih situacija.Previse smo svi dopustili, ali mislim da najvecu odgovornost snose vlade i zakoni koji su im garantovali sva prava.Znam da nismo imali previse pomoci od Makedonije kada je kod nas bilo dramaticno, ali ovo se ipak tice i nas i treba reagovati i pomoci susedima, jer se moze lak desiti da se sve prenese i na nase teritorije.

  • barbika Vreme: 09.05.2015 19:09h

    MA NEEEEEE,,UOPŠTE TO NIJE STRATEŠKO OPREDELJENJE ALBANACA U MAKEDONIJI, NA KOSOVU, ALBANIJI I PREŠEVSKOJ DOLINI. MA JOOOK..

  • Nesa Vreme: 09.05.2015 21:51h

    Srbiji ste okrenuli ledja i ostavili ih da ratuju sa Hrvatima, Bosancima, Albancima, PRIZNALI KOSOVO. Zao mi je sto kazem, ali izgubio sam osecaj da smo bliski narodi. Umesto Albanaca , treba da primimo Srbe iz Makedonije, ako dodje do veceg konflikta. Albance cuvajte , jer ih volite. Ako zele da otcepe deo Makedonske teritorije, voleo bih da ih Srrbija prva prizna.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP