Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OPASNO

Teroristički komandant na Ju tjubu poziva
na nove napade u Hrvatskoj? (VIDEO)

Autor: Tanjug | 13.01.2013 - 23:17:00h | Komentara: 0

Na Ju-tjubu je osvanuo video snimak u kome muškarac, koji sebe naziva "komandir Šamil", poziva na nove napade u Zagrebu i tvrdi da iza prošlonedeljnih eksplozija u hrvatskoj prestonici stoji "pokret otpora".

Predstavio se kao teroristički komandant

Predstavio se kao teroristički komandant: Izvesni Šamil | Foto: Jutjub snimak

Kako piše Večernji list, snimak na Ju-tjubu pod nazivom "Komunisti u Hrvatskoj priznali terorističke napade u Zagrebu" postavila je organizacija "Croatorum".
"Komandir Šamil" se u poruci obraća "drugovima i drugaricama revolucionarima" povodom akcija "pokreta otpora" i ističe kao nužno "da se pri napadima na neprijateljske ciljeve izbegnu žrtve".

"Svake civilne žrtve bile bi kontraproduktivne. Koristile bi vladajućoj klasi, trabantima Zapada, Brisela i NATO pakta u smislu obezvredjivanja borbe pokreta otpora i prikazivanja članova pokreta otpora kao bezvrednih krvoločnika, bezumnika i ubica. Nužno je da se vrše napadi na kasarne, policijske stanice...", kaže "komandir Šamil" u svojoj poruci na Ju-tjubu.
On je u snimku vlast nazvao "dijaboličnom vladajučom klasom koja nama upravlja" i pozvao je na akciju putem društvenih mreža.
Kako navodi Večernji list, "komandir Šamil" govori dalmatinskim narečjem, dok se u pozadini čuje program na arapskom, pa postoji mogućnost da je reč o šali ili provokaciji.
Policija, medjutim, istražuje ovaj slučaj kako bi utvrdila autentičnost videa i izjava koje se u njemu spominju, kao i tvrdnji da je upravo "pokret otpora" kriv za dve eksplozije u Zagrebu, za koje je, pod sumnjom da je odgovoran, ranije danas uhapšen 53-godišnji Vojislav B.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP