Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

JOŠ UVEK TRAJE POTRAGA ZA 239 PUTNIKA!

Teroristički napad možda uzrok nestanka aviona!

Autor: Ag. | 09.03.2014 - 09:40:00h | Komentara: 0

Uzrok nestanka aviona Boing 777 sa 239 putnika možda je teroristički napad i u toku je istraga kojom će biti utvrdjeno da li je ta hipoteza ispravna, saopštilo je danas malezijsko ministarstvo saobraćaja.

avion airbus

Ilustracija

Pažnju istražitelja posebno su izazvala četiri putnika za koja se veruje da su imali ukradene pasoše evropskih zemalja. Ministar saobraćaja Hišamudin Husein rekao je da je utvrđen identitet nekih od potencijalnih osumnjičenih.

"Četiri imena su na mom stolu", rekao je Husein.
U istrazi učestvuju malezijske obaveštjane službe, a u Maleziju je poslata i ekipa američkog Federalnog istražnog biroa (FBI).
Jedna od pretpostavki jeste i da je avion ubrzo posle poletanja krenuo nazad.
"Postoji realna mogućnost da je avion krenuo nazad prema Kuala Lumpuru", rekao je šef malazijskog ratnog vazduhoplovstva Rodzali Daud.
Avion iz Kuala Lumpura krenuo je u Peking u noći izmedju petka i subote, a sa radara je nestao oko sat vremena posle poletanja.
U avionu se nalazilo 227 putnika iz 14 zemalja, medju kojima 153 Kineza, četiri Francuza, kao i 12 članova posade.
Kineski i vijetnamski mediji javili su ranije da se veruje da je avion pao u more u vijetnamskim teritorijalnim vodama.
Malezijska avio kompanija je poznata po dobrim bezbednosnim merama, a avion tipa Boing 777 nije imao udes poslednjih devetnaest godina.
 

Dva putnika koji su se ukrcala u malezijski avion sa ukradenim italijanskim i austrijskim pasošima, izgleda, da su zajedno kupili karte na Tajlandu, javio je danas američka televizija CNN.


CNN navodi da su karte kupljene preko sistema za kupovinu avio-karata Kineske južnoavionske linije i da su plaćene tajlanskom valutom bat.


Dve karte su prodate za let kompanije Malezijan Erlajns sa polazištem u Kuala Lumpuru za Peking, a iz kinske prestonice ti putnici su imali avio-karte za let za Amsterdam, prenela je japanska agencija Kjodo.


Posle toga, putnik sa ukradenim italijanskim pasošem trebalo je da leti za Kopenhagen, a drugi putnik sa ukradenim austrijskom pasošem trebalo je da leti za Frankfurt.


Malezijski istražni organi istražuju četiri "sporna" imena sa liste putnika aviona koji je nestao u subotu ujutru, na letu od Kuala Lumpura do Pekinga sa 239 putnika i članova posade, zbog mogućeg terorističkog napada, saopštio je danas malezijski ministar transporta Hišamudin Husein.
Strahovi su porasli pošto se ubrzo saznalo da su se dve osobe ukrcale u avion sa ukradenim evropskim pasošima, prenela je agencija AFP.


"Nema četvoro ljudi, nego samo dvoje", rekao je ministar pošto se u subotu pojavila vest o ukradenim pasošima i dodao da je Malezija u kontaktu sa agencijom za borbu protiv terorizma iz SAD-a i drugih zemlja.


Na pitanje da li veruje da je malezijski avion Boing 777-200 otet, ministar je odgovorio da se istražuju sve mogućnosti.


"Razgovarao sam s medjunarodnim obaveštajnim agencijama da nam pomognu i sastaću se s njima kasnije popodne", najavio je Hišamudin i potvrdio da su pripadnici FBI "s njima".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP