Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BRUTALNO NASILJE

Tinejdžeri na smrt pretukli veterana iz Drugog svetskog rata! (VIDEO)

Autor: Tanjug / S.S. | 24.08.2013 - 10:06:00h | Komentara: 3

Američka policija uhapsila je u saveznoj državi Vašington jednog tinejdžera, dok se za drugim traga, zbog sumnje da su na smrt pretukli 89-godišnjeg veterana iz Drugog svetskog rata.

deda

Delbert Belton | Foto: Screenshot sa sajta nbcnews.com

Dvojica afro-američkih tinejdžera napala su Delberta Beltona, dok je u kolima čekao prijatelja, pokušavajući da ga opljačkaju. Belton je bio ratni vojni veteran i jedan od preživelih američkih vojnika iz bitke za Okinavu.

Ubistvo ovog uglednog veterana izazvalo je bes mnogih Amerikanaca na društvenim mrežama, prenosi agencija Asošiejted Pres.

"On se borio za ovu zemlju i na kraju su ga dve bitange ubile na najgori mogući način", rekla je njegova sestra Alberta Toš.


- Da nije njega ja ne bih uspeo da održim svoj život na pravom putu. On mi je stvarno spasao život. On mi nije bio samo ujak već je bio i sjajna osoba i nije žaslužio da umre tako – izjavio je Alen Hils koji nije imao ništa dok mu ujak, kojeg su na smrt pretukli, nije pružio bolji život.

Šef policije u gradiću Spokejn Frenk Strob izjavio je da nema naznaka da je napad bio izazvan bilo čime sem željom osumnjičenih da ga opljačkaju.

Strob je potvrdio hapšenje jednog tinejdžera, dok se još traga za drugim - 16-godišnjim Kenanom Kiandom. Oba tinejdžera već imaju policijske dosijee i ranije su pred sudom za maloletnije osuđivani za napade.

Sestra ubijenog starca kaže da se on sa 18 godina prijavio u američku vojsku tokom Drugog svetskog rata i da je bio ranjen u nogu tokom jedne od najžešćih bitki na Okinavi 1945. godine.

"Mali", kako su Beltona zvali prijatelji, jer je bio visok samo 155 centimetara, nakon 33 godine rada u fabrici Kajzer Aluminijum penzionisao se 1982. godine

"Voleo je da pleše, igra bilijar i popravlja stare automobile. Bio je veoma aktivan i pod stare dane", kaže njegova porodica. Albertova sestra smatra da je napadnut zbog svojih godina i slabe fizičke konstitucije.

"On je bio bespomoćan", zaključila je ona.
Poslednji komentari
  • bojan Vreme: 24.08.2013 11:28h

    Uncle nije ujak, moze biti i da mu je stric... Mada se cesto prevodi kao ujak... Bez detaljnijijih saynanja o porodici ne moze se znati da li je stric ili ujak

  • yeremmy Vreme: 25.08.2013 00:20h

    Sta pa ti Bojan lupas bre,to uopste nije vazno. Covek,belac koji se borio da bi Amerika danas zivela bolje je ubijen od dve crncuge doseljenicke kojima je upravo on omogucio da zive bolje,ali ne oni oce da kradu. Ma ta dva tinejdzerska govneta treba po kratkom postupku.

  • kara Vreme: 25.08.2013 21:38h

    jeremija ne tupi

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP