Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZA NEVERICU!

Tinejdžerka (18) bila u vezi s maloletnicom (14), preti joj 15 godina robije! (VIDEO)

Autor: Blic | 26.05.2013 - 10:25:00h | Komentara: 1

Kejtlin Hant, 18-godišnjakinji sa Floride (SAD) koja je privukla pažnju svetske javnosti kada je zbog istopolne veze sa 14-godišnjom školskom drugaricom optužena za krivično delo, odbila je predlog javnog tužioca da sklopi nagodbu i bude osuđena na dve godine kućnog pritvora. Ona je unesena u indeks seksualnih prestupnika i odlučila je da izađe pred sud. Ukoliko bude osuđena za “blud i seksualno zlostavljanje deteta starog između 12 i 16 godina” preti joj kazna do 15 godina zatvora.

Kejtlin Hant

Preti joj 15 godina zatvora: Kejtlin Hant | Foto: facebook

Uprkos tome, devojka i njena porodica su odlučili da izađu na sud, pre svega zato što ne žele da joj ime bude uneseno u registar seksualnih prestupnika, što kasnije ima brojnih posledica prilikom prava vezanih za sopstvenu decu, kao i prava na zapošljavanje u određenim profesijama.

Drugi razlog je zato što veruju da su optužbe porotiv nje besmislene i preterane, te da će nakon sudskog procesa biti odbačene.

- Ovo je situacija seksa između dvoje tinejdžera istog pola. Da su u pitanju mladić i devojka, medijska pažnja bi izostala. A da se incident dogodio 108 dana ranije, kad joj je bilo 17 godina, tužbe (koju su podneli roditelji mlađe devojke) ne bi ni bilo - kaže za “Hafington post” Džulija Grejvs, advokatica optužene.

Kejtlin Hant

Kejtlin Hant na policijskoj fotografiji | Foto: facebook

Američka unija za građanske slobode (ACLU) za Floridu objavila je saopštenje u kom izričito osuđuje angažovanje države u krivičnom gonjenju Hantove “zbog ponašanja koje je kako bezopasno, tako i izuzetno često”.


Nasuprot tome, advokati tužitelja, odnosno porodice mlađe devojke, insistiraju da ništa od navedenog nije od značaja, i da slovo zakona mora da se poštuje.

Slučaj je pokrenuo široku dikusiju u američkoj javnosti.

Prvo pitanje koje se postavlja je da li je u ovom slučaju na delu prikrivena homofobija, a drugo je da li je situacija u kojoj se zabavlja i u seksualne odnose stupi dvoje tinejdžera srednjoškolaca od kojih je jedno 3-4 godine starije, bez obzira na njihov pol, zaista toliko ozbiljna da zahteva da, osim zabrinutih roditelja, intervenišu i država i organi krivičnog gonjenja?

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 27.05.2013 09:21h

    pametnica mala...15 godina besplatan stan i hrana,a devojaka/zena,gospodja,bakica/ ko sasa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP