Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

GDE ĆE SADA DA TAMANI ŽIVOTINJE?

Todorić prodaje omiljeno lovište

Autor: Tanjug | 13.07.2015 - 13:58:00h | Komentara: 0

Na opšte iznenadjenje hrvatske poslovne zajednice, koncern Agrokor, u vlasništvu biznismena Ivice Todorića, oglasio je u dnevnim novinama prodaju svog lovišta u Moslavini.

Galantan prema svojim gostima: Ivica Todorić

Ivica Todorić

Oglas, objavljen u subotu, izazvao je prilično iznenađenje, jer je reč o verovatno najdražem hobiju najmoćnijeg biznismena u Hrvatskoj i regionu, piše Tportal.

Kako se navodi u oglasu, Lovno gospodarstvo Moslavina je preduzeće u stopostotnom vlasništvu Agrokora, koje upravlja lovištem, brine se o divljači i bavi se lovnim turizmom.

U lovištu je zaposleno 13 radnika, a osnovni kapital preduzeća iznosi 51 milion kuna (6,72 miliona evra).

Firma već godinama ima koncesiju na državno lovište. Reč je o otvorenom lovištu Zapadna Garjevica, površine 25.799 hektara, a koncesija, navodi se u oglasu, traje do 2035. Nalazi se na podrucju Moslavačke gore, 70 kilometara istočno od Zagreba.

U oglasu nije navedena nikakva početna cena, a svi zainteresovani koji se jave ulaze u krug odabranih koji će moći da sprovedu dubinsko snimanje preduzeća.

Kako piše Tportal, lovište Moslavina ne stoji najbolje: lani je uz prihod od 18,6 miliona kuna iskazalo gubitak od 15,5 miliona. Preduzeće poslednjih godina stalno ima isti prihod i gubitak, a izuzetak je jedino 2012, kada je imalo prihod od 62 miliona kuna i dobit od 21 milion kuna.

Ivica Todorić, najveći preduzetnik u Hrvatskoj i regionu, čiji koncern Agrokor, posle lanjskog preuzimanja Mercatora ima prihod veći od sedam milijardi evra, poznat je kao pasionirani lovac.
Lovištem je spajao ugodno s korisnim: koristio ga je i za poslovne pregovore i promociju Agrokora, ali je itekako lovio i divljač. Todorić je u lov pozivao i važne goste koncerna, pogotovo strane delegacije biznismena i bankara, dodaje se u tekstu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP