Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TEZGARI

Toni Bler savetnik nove albanske vlade

Autor: Tanjug | 28.06.2013 - 10:07:00h | Komentara: 1

Posle pobede socijalističke koalicija predvođena Edijem Ramom na parlamentarnim izborima u Albaniji, sve je izvesnije da će bivši britanski premijer Toni Bler biti konsultant nove vlade u Tirani.

Taj dogovor je Bler postigao u maju sa Ramom, a lider laburista će savetovati Albaniju kako da privuče investicije, promoviše turizam i unapredi proces evropskih integracija, objavio je Balkaninsajt.

Toni Bler

Toni Bler | Foto: Reuters

 "Blerova želja da pomogne Albaniji je neprocenjiva, imajući u vidu dobro koje će doneti, a taj ugovor neće zadirati u džep albanskih poreznika", izjavio je Rama posle sastanka sa Blerom u Londonu.

Socijalistička partija nije želela da obelodani koliko bi Bler bio plaćen, navodeći da se o "finansijskim detaljima još nije razgovaralo".
Sa osvojenih 53 odsto glasova socijalistička koalicija mogla bi da dobije 84 od 140 mandata u parlamentu, dok je Demokratska partija predvođena premijerom Saljijem Berišom osvojila 36 odsto, što je 12 odsto manje nego pre četiri godine.
Lider socijalista Edi Rama, koji će najverovatnije biti novi premijer, zatražio je od svojih pristalica da se okrenu radu kako bi Albanija stigla do mesta koje zaslužuje, a to je "porodica ujedinjene Evrope".
Odziv je bio 54 odsto od 3,3 miliona registrovanih birača, saopštila je Centralna izborna komisija.
Izbori održani u nedelju su osmi od pada komunizma u toj zemlji 1990. godine.
Uprkos činjenici da je u nedelju blizu birališta u gradu Ljaču u pucnjavi ubijen aktivista Ramine koalicije, međunarodni posmatrači ocenili su da je došlo do ukupnog napretka u organizovanju pravednih i bezbednih izbora u Albaniji, koja se nada članstvu u EU.
Poslednji komentari
  • laki Vreme: 29.06.2013 17:12h

    pa i on mora da naplati svoje angažovanje oko kosova kad su ga ame4ri predohitrili na kosovu i sve pokupil i naplatili baš mi ga je mnogo žao

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP