Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

"PAO" ROĐAK SAVETNIKA

Trag islamista iz Graca vodi do Bakira Izetbegovića!

Autor: Novosti | 08.12.2014 - 09:58:00h | Komentara: 0

U Austriji „pao“ rođak poslanika i Izetbegovićevog savetnika Suad Ramić. Povezan sa terorističkom organizacijom „Islamska država“.

Odbija susret sa predsednikom Srbije - Bakir Izetbegović

Bakir Izetbegović | Foto: FoNet

Suad Ramić iz Osmaka, koji je nedavno uhapšen u Gracu u Austriji, zbog veza sa terorističkom grupom „Islamska država“, najbliži je rođak Edina Ramića, poslanika „Domovine“ u Narodnoj skupštini Republike Srpske i savetnika bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.
Dževad Galijašević, ekspert za borbu protiv terorizma, kaže za „Novosti“ da ova akcija ponovo otkriva trag koji vodi do Bakira Izetbegovića. Zbog toga nije na najbolji način prikazana u medijima u Federaciji BiH, koji su se pobrinuli da javnost bude obaveštena samo o hapšenju Mirsada Omerovića - Ebu Tejme, koji je samo poreklom iz Tutina, a ima BiH državljanstvo i dugo vremena je proveo u Gornjoj Maoči.
- Hapšenje Suada Ramića je posebno značajno za ovo podneblje. Reč je o najbližem rođaku Edina Ramića, savetnika Bakira Izetbegovića, koji je na listi „Domovine“ izabran u Narodnu skupštinu Republike Srpske - upozorava Galijašević.
On dalje ocenjuje da je nedavna akcija jedna od najvažnijih bezbednosnih operacija u Evropi, posebno ističući važnost činjenice da je akcija sprovedena u Austriji, koja je još 1995. i 1996. godine vodila istragu protiv Bakira Izetbegovića, El Fatiha el Hasaneina, Hasana Čengića i Senada Šahinpašića Šaje, zbog veza sa terorizmom i trgovine oružjem.
- Ova akcija ponovo otkriva trag koji vodi do Bakira Izetbegovića i sigurno će biti zanimljivo pratiti politička nastojanja Hila da Izetbegovića, glavnog pokrovitelja džihadističkih grupa, promoviše u ključnog nosioca reformi u BiH - zaključio je Galijašević.
GLAVNI OSUMNjIČENI
U akciji austrijske policije u Beču uhapšeno je 13 osoba, a kao glavni osumnjičeni navode se Mirsad Omerović, državljanin Srbije i Suad Ramić i Sandi Suljić iz BiH.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP