Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NAPETO

Treći svetski rat na pomolu: Obama zatražio vojnu akciju!

Autor: Srna | 01.09.2013 - 09:22:00h | Komentara: 9

Američki predsednik Barak Obama formalno je zatražio od Kongresa da odobri vojnu akciju protiv Sirije zbog navodne upotrebe hemijskog oružja.

Barak Obama

Barak Obama: Kaznićemo Siriju!


Američki predsednik rekao je da ima ovlašćenje da izvede napad na Siriju i bez Kongresa, ali da će "zemlja biti snažnija" ako se u odluku o kažnjavanju Sirije zbog upotrebe hemijskog oružja, uključe i članovi Kongresa.
On je dodao da će operacija biti ograničena, ali je odbacio mogućnost kopnene invazije. Kongres će se sastati 9. septembra.
Viši zvaničnik Stejt departmenta rekao je televiziji "Foks njuz" da će vojna intervencija biti sprovedena, bez obzira na ishod glasanja u Kongresu.
Kongresmeni su pozdravili odluku Obame da i njih uključi u proces donošenja odluke o Siriji, iako imao i onih koji kažu da Obama time samo "prebacuje odgovornost".
Postavlja se pitanje zašto je Obama uopšte tražio odobrenje Kongresa nakon što je odmah rasporedio određene vojne snage, a sada će se čekati danima, a možda i sedmicama na debatu u Vašingtonu.
Vašington tvrdi da ima dokaze da je 1.429 ljudi ubijeno u napadu hemijskim oružjem 21. avgusta.
Američke vlasti juče su objavile obaveštajni izveštaj u kojem se zaključuje da je režim sirijskog predsjednika Bašara el Asada "izveo napad hemijskim oružjem" u predgrađu Damska u kojem je ubijeno 1.429 ljudi, od čega najmanje 426 djece.
"Posle pažljivog razmatranja, odlučio sam da SAD treba da preduzme vojnu akciju protiv ciljeva u Siriji", rekao je Obama i dodao da će napad u Siriji biti ograničenog dometa, kao i da se ne razmatra slanje trupa "usred tuđeg rata".
Sa druge strane, republikanski senator Džon Mekejn rekao je sinoć da ne može da podrži ograničenu akciju u Siriji, jer "to neće promeniti odnos snaga na frontu", preneo je Rojters.
Sirijska vlada još se nije oglasila povodom saopštenja Obame.
Poslednji komentari
  • Tihomir Vreme: 01.09.2013 11:07h

    Злочини САД:Кенеди, Џонсон и Никсон су лагали нацију о догађајима у Вијетнаму. Док је непрестано порицао умешаност америчких авиона у бомбардовању Вијетнама, Кенеди је још 1962. године тамо послао две хеликоптерске компаније и тада почиње употреба напалм бомби. Највећи злочин извршио је амерички пуковник Кели извршивши масакр у месту Ми Лај, побивши сво становништво, спаливши село бацачима пламена. Пуковник Кели је бизнисмен у САД. Број злочина САД

  • Alfa Vreme: 01.09.2013 13:03h

    Ako rat stigne,sačuvaj bože,na Balkan...

  • ANA Vreme: 01.09.2013 13:05h

    SVO ZLO OVOGA SVETA JE AMERIKA NAPRAVILA.....PROKLETI BILI

  • Dragiša Vreme: 01.09.2013 14:29h

    Obama je karikatura i pion u rukama katoličkih jezuita iz Vatikana, a Amerika je njihova najveća žrtva na planeti Zemlji. Vatikan na Amere spinuje mržnju celog sveta, kao eto ludi Džo ubija i vodi ratove..., a ratove vode katolici radi otimanja resursa.

  • Vasa Vreme: 01.09.2013 14:43h

    Nobelovac!???? zivi Nobelovci bi sada morali da vrate svoje Nobelove nagrade... ako ih ne vrate, pristaju da budu u istoj grupi sa Ovim ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP