Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OKRŠAJ NA ŠPANCIRFESTU

Trgovac se potukao sa policajcima! (VIDEO)

Autor: 24sata.hr | 01.09.2014 - 11:09:00h | Komentara: 0

Vlasnik štanda za prodaju forneti peciva na varaždinskom Špancirfestu priznaje da je pretio poreznicima, ali tvrdi da su policajci prvi napali njega. Sada preti tužbom.

tuča policija

-Porezni inspektori izbacili su me iz takta i nasrnuo sam na jednog od njih. Vređao sam ih - kaže trgovac Dražen Rakonić (46).

On priznaje kako se u petak uveče jako uzrujao zato što su dva porezna inspektora došla u kontrolu na njegov štand. A kako napominju i drugi prodavači, Špancirfest je raj za inspektore. Dolaze usred najveće gužve, što trgovcima otežava rad.
 
- Imam tri štanda u Varaždinu, platio sam to gotovo 3.673 evra. Uz to, moram da  isplatim šestoro radnika, kao i mnoge druge troškove. Otac sam četvoro dece i samo želim da zaradim za hleb. Mukotrpno smo radili prošli nedelje, digli su mi živac i priznajem, burno sam reagovao - kaže Rakonić. Inspektori su ga prijavili policiji.
Rakonić se s njima potukao, a prema tvrdnjama iz PU varaždinske, policajce koji su došli na intervenciju grizao je, gušio, udarao u genitalije, opirao im se. Smirili su ga suzavcem.
- Prolaznik nam je pomogao da ga zadržimo na podu, zavezali smo ga i priveli - rekli su.
 
Takođe, tvrde da je Rakonić prvi napao njih.
- Nakon što su prošli nekoliko metara, prodavac je u hodu pokušao glavom da udari u glavu jednog od policajaca, koji je uspeo da se izmakne te ga je udario u prednji deo kape - rekli su. Trgovac to opovrgava.
- Došla su dva policajca. Tražili su ličnu kartu, a ja sam im rekao da mi je u kombiju. Krenuo sam po nju, a usput sam hteo da ostavim radna kolica u kombiju. Policajac mi se uneo u lice i prednjim delo kape me okrznuo po nosu i očima. Viknuo sam: ‘Koji ti je k....?’. Na mene je nasrnuo drugi policajac i ubrzo su me oborili na tlo - govori Rakonić. Smatra da su preterali. Tužiće ih.
- Nije bilo potrebe za takvom silom i grubošću. Zbog njihove agresivnosti morao sam da se branimk- rekao je Rakonić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP