Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SEKSUALNI DŽIHAD

Tunis protiv "seksualnog svetog rata" u Siriji!

Autor: Tanjug | 21.09.2013 - 19:51:00h | Komentara: 0

Ministarstvo za zaštitu prava žena Tunisa saopštilo je danas da će izneti plan borbe protiv sve rasprostranjenije prakse da žene iz te zemlje putuju u Siriju, kako bi širile "seksualni džihad", zadovoljavajući vojnike u toj zemlji.

Tunis žene

Ministarstvo je u saopštenju navelo da namerava da proširi saradnju sa vladom i nevladinim organizacijama, kako bi pronašlo najbolji način da omete planove onih koji podstiču ovakvu praksu.

"Ministrastvo će raditi na sprovodjenju plana informisanja i obrazovanja žena i porodica upošte, da bi ih upozorilo koliko je ova pojava ozbiljna", dodaje se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Lofti ben Džedu upozorio je prošle nedelje u skupštini da Tunišanke odlaze u Siriju, gde "imaju seksualne odnose sa 20, 30, 100 vojnika", da mnoge s nekima od njih zatrudne, a zatim se, posle ove akcije koju nazivaju "džihad al-nikah" (seksualni sveti rat), vraćaju u Tunis, gde radjaju decu džihadista.

Džihad al-nikah dozvoljava vanbračne seksualne veze s brojnim partrnerima, što tvrdokorni sunitski muslimani, salafisti, smatraju legitimnim oblikom svetog rata, preneo je Frans pres.

Mediji prenose da stotine Tunišanki putuju u Siriju iz ovog razloga, u kontekstu da se stotine Tunišana pridružuju džihadistima u borni protiv sirijskog predsednika Bašara Al-Asada.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP