Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PRAVDA ZA FERDINANDA!

Tvorac "Simpsonovih" spasao gej bika klanja!

Autor: Sky News | 26.11.2014 - 13:55:00h | Komentara: 0

Irski gej bik Bendži, koji je bio suočen sa smrću klanjen, spasen je! Bendži žiot duguje Semu Sajmonu, koatuoru čuvene serije "Simpsonovi", koji je otkupio bika i platio troškove njegovog prevoza do utočišta za životinje, u koje će biti smešten pre Božića, javlja "Sky news"!

Bik

Bendži će preživeti! | Foto: Profimedia

Bendži, po vokaciji priplodni bik, u žižu javnosti je došao pre nekoilko nedelja, kada je otkriveno da njegov gazda želi da ga ubije jer nije pokazivao interesovanje za pripadnice lepšeg pola svoje vrste.
Farmer, koji je insistirao na anonimnosti, rekao je irskim medijima da je prvo mislio da je Bendži samo jedan "diskretan momak" i da ne želi javno da radi ono zbog čega je i doveden na farmu. Ali, uskoro se pokazalo da je posredi nešto sasvim drugo...

Bendži je uporno ignorisao krave, pa je očajni farmer, pošto je bilo prekasno da ga uštroji, odlučio da ga pošalje na poslednji put - u klanicu.

Ova vest odjeknula je poput bombe u svetksim medijima i uskoro je pokrenuta kampanja za spasavanje Bendžijevog života.

Aktivisti za prava životinja počeli su preko društvenih mreža da prikupljau novac, ne bi li ovaj nesvakidašnji bik negde pronašao utočište i spas.

Ubrzo je prikupljeno 5.000 funti, ali nedostajalo je još novca da Bendži iz Irske bezbedno stigne do "Hilsajd utočišta za životinje" u Norfolku u SAD, gde se inače nalazi oko 2.000 neželjenih domaćih životinja.

Koautor "Simpsonovih" i filantrop Sem Sajmon je, čim je saznao za ovu kampanju, donirao novac koji je nedostajao. Sajmon je, podsetimo, odlučio da, čim je saznao da umire od kancera, donira 100 miliona dolara svog bogatstva u humanitarne svrhe, mahom za zaštitu i pomoć životinjama.

Sem Sajmon | Foto: Profimedia

Humanitarac Sem Sajmon | Foto: Profimedia

- Životinje imaju zlu sudbinu da završavaju život u mesnoj industriji, ali ubiti ovog bika samo zato što je gej bila bi dupla tragedija. To me je potaklo da pomognem Bendžiju i spasem ga zle sudbine. Bolje da život okonča prirodnom smrću u utočištu za životinje, nego kao sendvič - rekao je Sajmon.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP