Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

AKCIJA "MESO"

U Bosni uhapšena dva minsitra!

Autor: RTS | 10.09.2014 - 14:11:00h | Komentara: 0

Po nalogu Tužilaštva BiH, uhapšeno je 14 osoba osumnjičenih za poreske utaje i carinske prevare. Među uhapšenima su i dvojica ministara u vladi Federacije BiH i jedan zastupnik u parlamentu BiH, potvrđeno je iz pravosudnih i policijskih izvora.

Hapšenje

Foto: Shutterstock

U današnjoj akciji kodnog naziva "Meso" u Bosni i Hercegovini su uhapšeni potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede Federacije BiH Jerko Ivanković Lijanović i entitetski ministar trgovine Milorad Bahilj, kao i zastupnik u državnom parlamentu Mladen Ivanković Lijanović.
Među uhapšenima su još i dva brata potpredsednika vlade - Slavo i Jozo Ivanković Lijanović - koji vode porodičnu mesnu industriju smeštenu u Širokom Brijegu.
Istražitelji su, pored toga, pretražili i prostorije firme "Kora-fin" iz Širokog Brijega i "Velmos kompani" iz Mostara.
Agencija Hina saznaje u tužilaštvu da su hapšenja deo istrage o prevarama kojima je budžet Federacije BiH oštećen za milione konvertibilnih maraka kroz fiktivan uvoz mesa namenjenog preradi.
Sumnja se da je kroz smišljeno otvaranje i zatvaranje fiktivnih firmi, koje su pritom ostale dužne velike novčane iznose, na ime poreza utajen velik iznos novca.
Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA), čiji su pripadnici sproveli hapšenja, u saopštenju je preciziorala da se radi o iznosu koji premašuje 11,6 miliona maraka (5,93 miliona evra).
Uhapšeni bi tokom dana trebalo da budu ispitani u Tužilaštvu BiH koje će odlučiti o eventualnom pritvoru, ili merama zabrane napuštanja BiH.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP