Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAŠNO

U Crnoj Gori iz incesta rođeno šest beba!

Autor: Mondo | 01.12.2014 - 09:49:00h | Komentara: 1

Devojčice i devojke koje su rodile bebe iz incestnih odnosa bile su starosti od 16 do 21 godine. U četiri slučaja radilo se o incestu između oca i ćerke, a u preostala dva strica i bratanice i brata i sestre.

Požar, srećom, izbio u subotu ujutru,  kad nije bilo  intervencija u sali

Ilustracija | Foto: Zoran Ilić

Šest beba, i to sve devojčice, rođeno je u poslednjih 10 godina iz incesta, a evidentiran je i slučaj ubistva zbog incesta, podaci su Crnogorskog ženskog lobija.
U toj organizaciji, su uvereni da je takvih slučajeva mnogo više jer je incest crnogorska tabu tema i o tome se ne govori, prenosi mondo.rs.
- Koliko su druge organizacije i institucije imale sličnih slučajeva ne znamo jer nema tačne statistike. Svi nasilnici i žrtve incesta koji su se nama obratili za pomoć su crnogorski građani – kazala je direktorka Crnogorskog ženskog lobija Aida Petrović.
Devojčice i devojke koje su rodile bebe iz incestnih odnosa bile su starosti od 16 do 21 godine. U četiri slučaja radilo se o incestu između oca i ćerke, a u preostala dva strica i bratanice i brata i sestre.
- Sve žrtve su ćutale o silovanju koje im se desilo od najbližih srodnika, a bebe su date na usvajanje u inostranstvo – rekla je Petrović.
Ona je saopštila da je Crnogorski ženski lobi evidentirao i slučaj ubistva zbog incesta.
Šesnaestogodišnja ćerka ubila je oca koji je dve godine silovao. Prethodno je to isto radio i njenoj starijoj sestri koja je o zločinu ćutala, kao i njihova majka.

Silovanje

Silovanje | Foto: A. Dimitrijević

- Na sudu su deda i tetka silovane devojčice tvrdili kako je ona izazvala oca da je siluje i kako on sigurno nije kriv. Zastrašujuće. Njenu sestru otac je silovao šest godina u kontinuitetu. U sredini u kojoj su živeli slovio je za dobrog i poštenog čoveka, u preduzeću za uzornog radnika. Imao je šest ćerki. I interesantno je da se uvek ispostavlja kako su ti muškarci cenjeni u svojim sredinama, a njihove supruge ćute o zločinu koji rade kod kuće – upozorila je ona.
Osim tih slučajeva, CŽL se u proteklih 10 godina za pomoć, podršku ili savet obratilo čak 27 osoba ženskoga pola, uzrasta od 16 do 29 godina, koje su preživele neku vrstu seksualnog zlostavljanja od oca, strica, ujaka, brata.
U svim slučajevima kojima se bavio CŽL majke su znale za incest ali su ćutale pravdajući se “mirom u kući”.
Poslednji komentari
  • milica Vreme: 01.12.2014 13:20h

    ZASTO PISETE O CRNOJ GORI ,STA JE SA SRBIJOM.NE DESAVA SE TO ZLO SAMO NA ZAPADU.NISTA NIJE SOKANTNO ,SAMO JE SOKANTNO STO SE O TOME JAVNO NE PRICA.KADA BI SE VISE PRICALO MANJE BI DECA STRADALA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP