Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SPREMITE MARAMICE

U dobru i u zlu: Topla ljubavna priča dirnula je srca hiljada ljudi

Autor: | 31.10.2013 - 10:09:00h | Komentara: 0

Ian i Larisa Mafri pokazali su šta je prava ljubav. Ian je preživio tešku povredu mozga, a Larisa ga je negovala. Venčali su se čim je počeo malo da komunicira.

Ian i Larisa

Ian i Larisa

Amerikanci Ian i Larissa upoznali su se 2005. godine na fakultetu. Zabavljali su se, kako kaže Larisa "namerno" deset meseci, i odlučili su da se venčaju. Tada se umešala sudbina. Ian je išao na posao 30. septembra 2006. godine. Imao je stravičnu saobraćajnu nesreću u blizni Pitsburga u kojoj je zadobio teške povrede glave.
- Nakon što su javili iz bolnice da je imao tešku nesreću, molila sam se da nije u pitanju glava... Bila je - rekla je Larisa koja se nije dvoumila ni trena već se odmah uselila u Ianovu porodičnu kuću i počela je da se stara o njemu.
- Držalo me to što sam znala da me voli iako nije mogao komunicirati sa mnom. Sada kada se setim... Verovatno smo izgledali kao čudaci. Bili bi napolju na sastanku, a Ian nije moga da komunicira niti sam da jede - rekla je Larisa.
Kako se popravljalo njegovo stanje javila se nada u brak, ali Larisa je čekala da počne da komunicira. Znala je da je pre nesreće kupovao verenički prsten.
U međuvremenu su njegovom ocu dijagnostifikovali tumor na mozgu. On je bio taj koji je insistirao da se ili ožene ili nastave sa životom sami. Na kraju nije doživeo venčanje.
Larisa je otišla  sa Ianom kod sudije i tražila dozvolu za brak jer Ian nije mogao sam da donese tu odluku.
- Vas dvoje ste primer kakva ljubav treba biti. Verujem da vaš brak neće doprineti samo vama već zajednici i nadi da svi mogu videti vašu ljubav - rekao je sudija.
Venčali su se na otvorenom okruženi porodicom i prijateljima. Nisu imali prvi ples, a nisu mogli ni stajati pred oltarom.
- Tuga je stanovnik naših 20-ih godina. Čini se kao da se ceo svet zabavlja u tim godinama. Mi smo u 20-ima gledali kako nam se svet ruši zajedno sa belim kombijem sa kojim se Ian sudario. Sada živimo s dve verzije Iana. Gledali smo kako nam se prijatelji žene i kako su zdravi. Gledala sam kako mi sestre i prijateljice pronalaze muževe s kojima plešu na svojim venčanjima i voze ih u crkvu u nedelju ujutro. Gledali smo kako se naš otac bori i kako ga ubija rak, a uz sve to, život ide dalje. Na kraju... sve je jednostavno: volimo se!' - objasnila je Larisa.


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP