Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZAOŠTRAVANJE SUKOBA

U Libiji oko 100 srpskih državljana

Autor: Tanjug | 29.07.2014 - 08:40:00h | Komentara: 0

U Libiji, gde besne novi sukobi rivalskih grupa, trenutno se nalazi oko 100 srpskih državljana zaposlenih u internacionalnim kompanijama i medicinskim ustanovama.

Libija

Crni gusti dim juče nad Tripolijem | Foto: Profimedia

Deo naših građana već je napustio tu zemlju, pišu "Novosti". Kako je za taj list rečeno u Ministarstvu spoljnih poslova, precizan broj građana nije moguće utvrditi pošto su neki bez obaveštavanja Ambasade Srbije u Tripoliju, već napustili zemlju preko aerodroma "Metiga" dok je bio otvoren.

Deo srpskih državljana napušta Libiju i kopnenim putem, preko Tunisa, a predstavnici naše ambasade u redovnom su kontaktu sa onima koji zatraže savet.

"Na sve zahteve za pomoć naših državljana odmah se reaguje, posebno kod regulisanja administrativne procedure za izlazak iz Libije", navode iz MSP.

Onima koji i pored ovakve situacije odluče da ostanu savetuju da u dogovoru s poslodavcima maksmalno ostvare ličnu zaštitu u mestu gde borave i rade.

Tokom sukoba u Tripoliju u petak je pogođena i oštećena i rezidencija ambasadora Srbije. Incident je prošao bez žrtava, a preduzimaju se mere za sanaciju i zaštitu srpskog diplomatskog predstavništva.

U Libiji su najteži sukobi od 2011. godine započeli 13. jula napadom naoružanih grupa na aerodrom u Tripoliju, a kasnije su se proširili i na druge gradove.

Juče je u jednom skladištu nafte u okolini Tripolija izbio veliki požar, što je pretnja naftnoj industriji zemlje već pogođenoj egzodusom stranih radnika.

Nasilje je navelo UN i SAD da povuku svoj personal iz Libije, dok su neke druge zapadne zemlje zatražile od svojih državljana da napuste tu zemlju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP