Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NASTAVLJAJU SE SUKOBI U UKRAJINI

U LUGANSKU 6 MRTVIH: Ukrajinska vojska napustila punkt kad je ostala bez municije

Autor: Tanjug / Beta | 04.06.2014 - 09:08:00h | Komentara: 0

Ukrajinska vojska je saopštila da su njene snage u Lugansku, gradu na istoku zemlje, napustile jedan kontrolni punkt pošto im je ponestalo municije nakon desetočasovnih borbi sa proruskim snagama.

ukrajina

U saopštenju se navodi da je tokom tih borbi poginulo šest pripadnika proruskih snaga, dok su povređena trojica ukrajinskih vojnika, prenela je agencija AP.
Borbe na istoku Ukrajine su eskalirale posle predsedničkih izbora održanih 25. maja, na kojima je pobedu odneo magnat Petro Porošenko.
Više stotina pobunjenika je u ponedeljak pokrenulo ofanzivu na baze ukrajinske vojske u predgrađima Luganska, koristeći automatsko oružje i granate.

Porošenko: Ceo svet je uz nas, Krim će opet biti naš!
 

Novoizabrani predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je večeras u Varšavi da vidi da ceo svet stoji uz Ukrajinu i njenu borbu za slobodu i demokratija i da će Krim ponovo biti ukrajinski.

„Ubeđen sam da ćemo biti u stanju da pokažemo da će se u Ukrajini razvijati demokratija, da će Ukrajina poći tragovima Evrope. Ubeđen sam da će Krim steći slobodu, da će biti ponovo ukrajinski, a Ukrajina zajedno sa Krimom”, kazao je Porošenko na svečanom uručenju

Petro Porošenko

Porošenka je predsednik Poljske Bronjislav Komorovski pozvao u Varšavu na proslavu 25 godina prvih slobodnih izbora u Poljskoj i na susret sa predsednikom SAD Barakom Obamom, iako još nije obavljena njegova zvanična inauguračija.

Budući predsednik Ukrajine istakao je da su Ukrajinci platili ogromnu cenu za svoju čežnju da se priključe Evropi.

„Danas svakog dana moramo da plaćamo ogromnu cenu. Svakog dana civili kao i ukrajinski vojnici ginu od ruke agresora”, rekao je Porošenko.

On je dodao da je „agresor osuđen na izolaciju” i da vidi da je cela Evropa ujedinjena u podršci Ukrajini i slobodi i demokratiji.

„Vidimo da ceo svet stoji iz nas”, dodao je Porošenko, koga sutra očekuje susret sa američkim predsednikom Barakom Obamom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP