Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HMMM, KO LI ĆE POBEDITI?

U oktobru predsednički izbori u Belorusiji

Autor: Tanjug | 30.06.2015 - 14:42:00h | Komentara: 2

Parlament Belorusije doneo je danas odluku da se predsednički izbori održe 11. oktobra, mesec dana ranije nego što je prvobitno planirano.

Aleksandar Lukašenko

Hmmm, ko li će pobediti?: Aleksandar Lukašenko | Foto: Profimedia

 

Odluka o izborima intenzivirala je debatu medju opozicijom o tome da li da sve kandidate stave na listu ili da kandinate prethodno odabere predsednik Aleksandar Lukašenko koji je lider ove bivše sovjetske republike od 1994. godine.


Pošto je Lukašenko osvojio četvrti mandat na izborima 2010. godini već u prvom krugu sa 80 odsto glasova, izbili su masovni protesti na ulicama Minska.
Proteste je nasilno prekinula policija koja je uhapsila na stotine demonstranata i sedam od devet kandidata koji su bili Lukašenkovi protivnici na predsedničkim izborima u decembru 2010. godine.


Dva izborna kandidata na tim predsedničkim izborima su kasnije poslati u zatvor, gde se još uvek nalaze, prenela je agencija AP.

Poslednji komentari
  • Marija Vreme: 30.06.2015 20:07h

    Lukasenko je drzavnik koji je uspeo da sacuva dostojanstvo svojoj drzavi i naciji, da skoro istrebi nezaposlenost, da sacuva drzavnu imovinu, da nema tajkune, da poveca standard u odnosu na protekle godine i da se ne ulaguje nikome kao i da ne duguje novac medjunarodnim finansijskim institucijama.Belorusi sada zive mnogo bolje nego ranije a sacuvali su sve svoje sta imaju.Ne zaboravimo da nisu priznnali nezavisno Kosovo, da pomazu nase svetinje na Kosovu i na jos druge nacine, da su nam uvek bili iskreni prijatelji.Postujmo prijatelje i nasu pravoslavnu bracu!

  • jokošima Vreme: 30.06.2015 22:21h

    sledeći nemiri , a bogami i rat se seli u belorusiju, mogu se kladiti. upamtite što napisa jokošima dana 30.juna leta gospodnjega.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP