Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KATASTROFA

U požaru nastradalo
sedam osoba, od kojih šestoro dece!

Autor: Tanjug | 10.03.2013 - 13:27:00h | Komentara: 0

Najmanje sedam osoba, među kojima šestoro dece, poginulo je jutros u požaru koji je izbio u jednoj zgradi u jugozapadnom delu Nemačke, a za sada nema dokaza da li je požar, u kojem se sumnja da je nastradala cela porodica, namerno izazvan.

U požaru koji je izbio stradalo je 159 osoba

Portparol nemačke policije Klaus Hinderer je rekao da još nije utvrđen identitet žrtava požara u Baknangu kod Štutgarta.


Policija za sada nema dokaza da je požar podmetnut ili da se u pozadini dogadjaja nalazi mržnja prema strancima, prenose nemački mediji.

Požar, čiji uzroci, takođe, još nisu rasvetljeni, izbio je noćas u jednoj zgradi sa više stanova, a prvi podaci ukazuju da je u požaru, možda, izgorela cela jedna porodica.

Požar je pod kontrolom, povredjeni u bolnici, a policija i dalje istražuje uzroke nesreće, medju kojima se pominje i mogućnost da je uzrok jedan neispravni šporet.

ss

Ilustracija | Foto: AP

Prvi alarm za požar dat je jutros u 4 sata i 30 minuta, a u zgradi se, u tom momentu, nalazilo najmanje 13 osoba, premda policija ne isključuje mogućnost da ih je bilo i više.

Požar je lokalizovan, a policija se nada da će ga potpuno ugasiti do poslepodneva.

Žrtve požara kod Štutgarta turskog porekla


Nastradale osobe u požaru u Baknangu kod Štutgarta su turskog porekla, a turski ambasador u Berlinu Husein Avni Karslioglu će još tokom dana posetiti mesto nesreće, javljaju nemački mediji.


Policija za sada, kako prenose mediji, nema dokaza da je požar podmetnut, ili da se u pozadini dogadjaja nalazi mržnja prema strancima, prenose nemački mediji.


Broj žrtava u požaru je, medjutim, veći, nego što se prvobitno verovalo - naime, stradalo je najmanje osam osoba, među kojima je sedmoro dece, pokazuju najnoviji podaci, pošto su spasioci otkrili još jedan leš deteta.
Provobitno se verovalo da je nastradalo šestoro, ali sada se govori o sedmoro dece, koja su izgorela u požaru na prvom spratu jedne zgrade u Baknangu, kod Štutgarta.


Požar, čiji uzroci, takođe, još nisu rasvetljeni, izbio je noćas u jednoj zgradi sa više stanova, a prvi, neoficijelni podaci ukazuju da je možda izgorela cela jedna porodica.


Vatra je pod kontroloom, povređeni u bolnici, a policija i dalje istražuje uzroke nesreće, medju kojima se pominje mogućnost neispravnog šporeta.
Prvi alarm za požar dat je jutros u 4.30 sati, a u zgradi se u tom momentu nalazilo najmanje 13 osoba, premda policija ne isključuje mogućnost da ih je bilo i više.


Materijalne štete se procenjuju na šestocifreni iznos, a policija se nada da će do posle podne biti ugašeni poslednji tinjajući znaci vatre.


Nemačku su više puta potresala saznanja o požarima, gde su žrtve turskog porekla. Tako je, pre nekoliko godina, u požaru u Forćajmu u Baden-Virtembergu, u kući nastanjenoj uglavnom strancima, bilo reči o tome da je on bio podmetnut.


Nemačku je početkom 2008. godine godine potresao požar koji se dogodio u Ludvigshafenu, u kom je stradalo devet osoba turskog porekla.
Mesto požara posetio je tada čak i predsednik turske vlade Redžep Tajip Erdogan, koji je u to vreme bio u Minhenu na međunarodnu konferenciju o bezbednosti.


Požar u Ludvigshafenu, za koji su postojale špekulacije da je podmetnut iz mržnje prema strancima, bila je tada jedna od tema razgovora kancelarke Angele Merkel s Erdoganom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP