Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

JOŠ NEMA IZVEŠTAJA O ŽRTVAMA

U Rusiji zemljotres 8,2 stepena po Rihteru (VIDEO)

Autor: B92.net | 24.05.2013 - 11:15:00h | Komentara: 0

Rusku oblast Sahalin pogodio zemljotres 8,2 stepena po Rihteru. Naknadni potresi osetili se i u Moskvi i u Evropi. Za sada nema izveštaja o žrtava.

Epicentar

Epicentar | Foto: printscreen usgs.gov

Ruske vlasti izdale su upozorenje na cunami za oblasti Sahalin i Kurilska ostrva, zbog zemljotresa čiji je epicentar bio u Ohotskom moru, ali su posle to upozorenje povukle. Naknadni zemljotresi takođe su bili veoma snažne magnitude jer su se osetili čak u Moskvi koja je od te oblasti udaljena 9.000 kilometara.

Kako prenosi Raša tudej, stanovnici Moskve panično su zvali nadležne službe prijavljujući da su osetili vibracije i tremor zbog kog se pomerao nameštaj.
- Neki su čak i napustili svoje stanove, iz bezbednosnih razloga - rekao ne neimenovani izvor iz hitnih službi agenciji Inerfaks.
Međutim, seizmlozi kažu da magnituda naknadnih potresa koji su se osetili u Moskvi nije mogla da bude veća od 1 stepena. Ipak neki Moskovljani su na Tviteru ostavljali poruke "da potresi nisu bili jaki, ali da su se stvari okačene po zidovima tresle", kao i "da se itekako treslo na četrnaestom spratu jednog tržnog centra".
Šef kriznog štaba Agencije za hidrometeorološka istraživanja Anatolij Cugankov rekao je da su se naknadni potresi osetili, osim u Moskvi, i u Nižnjem Novgorodu ali i u Evropi, na primer u Rumuniji. "Skoro ceo kontinent se tresao", dodao je on.
Rusko ministarstvo za vanredne situacije je saopštilo da su sve službe na visokom nivou pripravnosti. "Posebna pažnja usmerena je na oblast epicentra. Pratićemo naknadne potrese. U ovom trenutku apsolutno nema opasnosti od cunamija, ni jedna zgrada nije srušena, nema povređenih i ljudi nisu u opasnosti", kazala je portparolka miniistratsva Irina Rosius.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP