Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PONOVO SE AKTIVIRALO KLIZIŠTE

U Semizovcu evakuisano 15 osoba

Autor: klix.ba | 01.02.2015 - 10:43:00h | Komentara: 0

U ulici Nebočaj do broja 35 u Mesnoj zajednice Semizovac juče se ponovo pokrenulo klizište i gotovo zatrpalo dva objekta! Zbog ugrožene bezbednosti stanovnika u ovoj ulici, evakuisano je 15 osoba.

Bosna

Bosna - Ilustracija

Ovo je za Klix.ba potvrdio i Fetah Kadrić, rukovodilac Službe Civilne zaštite Opštine Vogošća, koji je kazao da je odluka o evakuaciji donesena sinoć na zasedanju Opštinskog štaba Civilne zaštite.
 - Usled obilnih padavina došlo je do reaktiviranja klizišta koje se aktiviralo u maju mesecu. Došlo je do značajnog obrušavanja zemlje na jedan objekat, koji je zatrpan, a delimično i drugi, te su ugrožena i dva objekta iznad ovih. Procenili smo da bi situacija mogla dodatno da se pogorša i da je za ovo stanovništvo opasan boravak u tim kućama, te smo ih sinoć hitno izmestili - pojasnio je Kadrić.
Fadil, Hamit, Nazuće i Metin Begešt, Resmija, Hilmija, Ferida, Iza, Feriha i Nermina Sadiki, Ramadan i Selvija Hajrizi i Sehrana Rasimi, koji su izmešteni iz pomenutih objekata do daljnjeg će ostati u alternativnom smeštaju.
 - Kada je u pitanju ovo klizište, od maja do sada smo uspeli da završimo analizu tla i da uradimo projektnu dokumentaciju. Sada sanacija klizišta zavisi do osiguravanja finansija - ističe Kadrić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP