Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

IGRANJEM DO ZNANJA

U Siera Leoneu novi vozači moraju da odigraju društvenu igru kako bi dobili vozačku dozvolu!

Autor: Ekipa Alo! | 25.10.2013 - 15:00:00h | Komentara: 0

Vlasti u Siera Leoneu pronašle su genijalan i veom interesantan način da se obračunaju sa svojim nedisciplinovanim i needukovanim vozačima. Svako ko želi da dobije vozačku dozvolu u ovoj afričkoj državi prvo mora nekoliko meseci da igra zabavnu društvenu igru koja se zove "Vozačev put".

siera leone

Pre no što se nađu iza volana, igrači ove igrice se u njoj suočavaju sa realističnim situacijama i jedini način da prevaziđu sve prepreke je da tačno odgovore na neko od pitanja iz domena poznavanja saobraćaja.

"Vozačev put" možda izgleda kao obična društvena igra, ali njena pravila su zapravo prava saobraćajna pravila i igrači figuricama u obliku automobila ako tačno odgovore napreduju kroz ovu igru.

Kockica kojom se igra je obojena bojama semafora, ali iako je zeleno igrači i dalje moraju da se izbore sa saobraćajnim propisima da bi napredovali u igri. Ako padnu na testu ili na primer naprave saobraćajnu nezgodu dobijaju kaznu kao i u pravom životu.

Hiljade komada ove igre je do sada napravljeno, i svaka od njih košta oko 14 dolara. Svako ko želi da polaže vozački ispit u Siera Leoneu moraća da kupi igricu jer bez nje neće moći da dobije dozvolu. Nakon vremenskog perioda od tri meseca igranja svaki vozač će moći da polaže i zvaničan test.

Vlasti Siera Leona smatraju da će ova društvena igra pomoći da se spreče  brojne saobraćajne nesreće i izbegnu hiljade žrtava koje se dešavaju u ovoj zapadno afričkoj zemlji.


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP