Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ULOV GODINE MEKSIČKE POLICIJE

U spektakularnoj akciji
uhapšen okrutni vođa
narko-kartela "Zetas" (VIDEO)

Autor: Blic | 16.07.2013 - 12:37:00h | Komentara: 0

U spektakularnoj operaciji na severu Meksika, sprovedenoj u zoru uz učešće helikoptera, uhapšen je Migel Anhel Trevinjo Morales, vođa ozloglašenog narko-kartela Zetas.

Trevinjo

Trevinjo nakon hapšenja

Meksički vojni helikiopter nisko je nadletao oblast 27 kilometara od grada Nuevo Lareda u blizini granice Meksika sa Sjedinjenim Državama. Ispod letelice u kamionetu nalazio se najtraženiji narko-bos Migel Anhel Trevinjo Morales, poznatiji pod nadimkom Z-40, sa dvojicom muškaraca, dva miliona dolara i osam komada oružja.

- Jedan od dvojice pratilaca bio je po svoj prilici računovođa, a drugi Moralesov telohranitelj - rekao je Eduardo Sančez, portparol vlade, dodajući da su specijalci-marinci dugo nadzirali tu oblast.
 
Iz helikoptera nije ispaljen nijedan metak, rekao je Sančez, ali nije objasnio kako je vozač kamiona nateran da se zaustavi.

- Marinci u helikopteru su izveli manevar za zaustavljanje vozila, a osoblje na tlu je pružilo podršku mornarici - rekao je Sančez na konferenciji za štampu kasno u ponedeljak.
Trevino (40) se tereti za organizovani kriminal, ubistva, mućenja i pranje novca, a za njegovo hapšenje izdato je najmanje sedam naloga.
Meksičke vlasti su ponudile nagradu od 30 miliona pezosa (oko 2,4 miliona dolara), a američki Stejt department čak pet miliona dolara za svaku informaciju koja bi dovela do njegovog hvatanja.

Specijalnost: Okrutnost i žestina

Trevinjo

Za razliku od vojnih dezertera koji čine kartel Zetas, Morales je civil i uspinjao se lestvicama hijerarhije te organizacije od njenog otcepljenja od Zalivskog kartela.
 

Odgovoran je za mnoštvo sadističkih napada, uključujući mučenje i ubistvo nekoliko stotina imigranta u San Fernandu u severnoj meksičkoj saveznoj državi Tamaulipas. Sete su poznate po masakrima protivnika, a pažnju sveta privlačile su njihove akcija ostavljanja obešenih tela svojih žrtava na prometnim nadvožnjacima i mostovima.
 

- Morales je bio poznat po okrutnosti i žestini napada - rekao je Sančez.
 

Meksička državna agencija Notimeks opisuje Trevinja kao vođu kartela Zetas, ali Sančez nijednom nije spomenuo naziv kartela na konferenciji za noviare, niti je okarakterisao Moralesa kao vođu.

Njegovo hapšenje je svakako velika pobeda Meksika u ratu protiv moćnik narko-kartela u zemlji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP