Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TRAGEDIJA U MODRIČI

U trenutku smrti, devojčica držala kučiće u rukama!

Autor: Novosti.rs | 19.07.2015 - 21:43:00h | Komentara: 0

U kontejneru u kojem je živelo troje romske dece u mestu Modriča u Republici Srpskoj izgorela je devojčica Kadira Aljić (14).

Vatrogasci

Devojčica je imala 14 godina | Foto: Profimedia.rs

Do požara je došlo oko jedan čas iz ponoći pošto su oni zaspali a nisu ugasili sveću koja se, navodno, prevrnula i zapalila jorgan na kome su deca ležala.

Njihova majka Ema Okanović nije bila sa njima jer je otišla za Bajram u posetu svojoj majci u Zelinju kod Gradačca, a otac im je umro pre tri godine.


- Probudila me je strašna vrućina, počeo je da me guši dim, okrenuo sam se i video plamen tamo gde je ležala Kadira. Razvalio sam rešetke na prozoru i sestru Hatu (9) izbacio napolje. Tada sam i ja izašao i pozvao Kadiru. Ona je bila veća od nas i nisam je mogao nikako izvući kroz rešetke. Ostala je zaglavljena u reštekama od prozora i tako izgorela - priča mali heroj Ragib Aljić (13), koji je bar jednu sestru spasao sigurne smrti.

Poziv za pomoć malih Aljića prvi su čuli stric Sabir i strina Kada Ferhatović. Oni su odmah potrčali da pomognu, ali je bilo kasno.
- Čuli smo zapomaganje Kadire. Svi smo poleteli prema kontejneru, međutim bilo je kasno jer je plamen zahvatio celi kontejner. Umrla je u strašnim mukama, zaglavljena u rešetkama prozora držeći u rukama dva mala kučeta - riča kroz suze strina Kada.

Pre tri godine takođe na Bajram im je umro otac, a kako kažu komšije, Aljići u ovom kontejneru žive 17 godina bez vode i struje.
- Oni su puka sirotinja. Molim sve ljude koji mogu da pomognu ovoj deci jer šta je tragedija ako ovo nije - apeluje stric Sabir Ferhatović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP