Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DRAMA U DUBRAVI PRED DEČIJIM VRTIĆEM

U vozača Čistoće uperio pištolj i vikao: Vozi pred Sabor!

Autor: Vecernji.hr | 17.10.2013 - 12:09:00h | Komentara: 0

- Vozi pred Sabor, naredio je juče oko 8.30 sati u Dubravi u blizini dečijeg vrtića "Medo Brundo" 39-godišnjak uletevši u kamion Zagrebačke čistoće i uperivši pištolj u vozača.

zagrebačka gradska čistoća

Ilsutracija | Foto: zgh.hr

Tako je počela drama koju su proživela tri radnika Čistoće obavljajući uobičajen posao. Priča se završila srećno, no radnici su zbog šoka uzeli slobodne dane, a napadač je još uvek u policijskom pritvoru. Zbog šoka nisu želeli da daju izjave, a šta su preživeli, kazao je njihov šef Zdravko Stoilković.

Boluje od PTSP-a?
– Dok su se vozili u kamionu, čuli su nekakav pucanj, ali nisu primetili da se nešto događa upravo u slepoj ulici u koju su ulazili natraške da pokupe smeće. Nakon što su dva radnika sišla da primaknu kontejnere, u kamion je ušao čovek koji je pre pucao iz pištolja i zapretio vozaču da ga vodi u Sabor – kazao je Stoilković. Nakon što je napadač repetirao pištolj, vozač ga je zamolio da ne puca spomenuvši da je otac četvoro dece.
– Napadač je potom otvorio okvir s mecima, a naš vozač iskoristio je trenutak nepažnje i ispadanje metka na pod kamiona pa je iskočio i viknuo dvojici kolega koji su primicali kontejner da beže. Nakon što su se sklonili, videli su da je napadač seo za volan i počeo da vozi kamion, koji se nakon 50-ak metara vožnje ugasio.
– Nije znao da ga upali, a brzo je stigla i policija jer je, na sreću, neko javio čim su se čuli pucnjevi pa su uhapsili napadača – kazao je Stoilković. U razgovoru sa susedima otkriveno je da je reč o 39-godišnjem muškarcu koji boluje od PTSP-a.
Stari znanac policije
– Ne stanuje dugo ovde, no mogu reći da nikad nismo imali nikakvih nesuglasica. Bio je dobar, ali samo smo se pozdravljali i nismo vodili dublje razgovore – ispričao je prvi komšija. Dodao je i da je muškarac stanovao sam.
U policiji su potvrdili da se incident dogodio u 8.30 sati te da je napadač bio pod uticajem alkohola. Tom 39-godišnjaku ovo nije prvi susret s policijom jer je već više puta kazneno prijavljivan i pritvaran zbog krađa i fizičkih sukoba.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP