Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POLICIJA RADI NA RASVETLJAVANJU SLUČAJA

Ubica iz Graca ubijao iz verskih pobuda?!

Autor: Tanjug | 23.06.2015 - 18:24:00h | Komentara: 0

Austrijska policija radi na rasvetljavanju kontakata Alena Rizvanovića, koji je u subotu posle podne svojim džipom usmrtio tri osobe i teško povredio 34 lica u pešačkoj zoni Graca, pošto postoje svedoci koji tvrde da je bio pristalica strožijeg tumačenja islama.

Mesto nesreće u Gracu

Mesto nesreće u Gracu | Foto: printskrin Jutjub

Preko Interpola, kako prenose austrijski mediji, štajerska policija pokušava da ustanovi okruženje, a Služba za zaštitu ustavnosti radi na rekonstrukciji života 26-ogodišnjeg ubice, i to, kako se ističe, u cilju potpunog isključenja verskih motiva za ovaj zločin.

Još uvek je nejasno zašto je Rizvanović koristio svoj automobil kao oružje jureći kroz centar Graca i gazeći sve pred sobom.

Tokom saslušanja on nije odgovorio na pitanje o motivu. Kako je tužilaštvo navelo samo je rekao da je mislio da ga neko juri, a potom je dao protivrečne izjave.

Preko Interpola austrijska policija pokušava da utvrdi s kim je Alen imao kontakt u Bosni, odakle je sa roditeljima došao kada je imao svega četiri godine u Austriju.

Pojedini svedoci tvrde da je Rizvanović bio naklonjen strožijem tumačenju islama, ali to policija za sada nije želela da potvrdi.

Inače u javnost je dospelo sve više informacija o nasilnoj prošlosti Rizvanovića i njegove porodice. Tako je poznato da je policija u više navrata reagovala protiv Rizvanovića zbog nasilja, a jednom je kod njega pronađena i puška.

Rizvanović se trenutno nalazi u istražnom pritvoru u zatvoru Grac-Jakomini, gde je smešten u samicu. Njega čuva veći broj čuvara kako bi se izbegao mogući napad zatvorenika, ali i mogućnost da on napadne ostale, jer još nije utvrdjeno da li postoji psihičko oboljenje.

Bečki dnevnik "Kronen cajtung" ne veruje u tvrdnje da je Rizvanović zločin počinio u neuračinljivom stanju, već smatra da je sve isplanirao.

List ukazuje da je on, kada nije uspeo da pregazi jedan par izašao iz automobila i pokušao nožem da ih napadne, što pokazuje da je planirao čin unapred.

Kako je danas saopštilo tužilaštvo, Rizvanović tvrdi da je mislio da ga neko prati i da je zbog toga upravljao vozilo ka ljudima, za koje je mislio da ga slede.

Austrijska policija saslušala je u ponedeljak i Rizvanovićevu suprugu koja je kazala da nije ništa znala o zločinu, kao i eventualnom planiranju istog.
Njegova supruga, kako danas prenose mediji, rekla je policiji da je bilo bračnih problema jer je njen suprug želeo da nosi maramu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP