Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OSUĐEN ZA UBISTVO DEJANA JOKSIMOVIĆA (18)

Ubici srpskog đaka
tri doživotne robije!

Autor: B. Jelovac | 23.02.2013 - 15:20:00h | Komentara: 5

Isak Perdom Paz (20), koji je krajem februara 2011. u Kanzas Sitiju ubio Beograđanina Dejana Joksimovića (18), bosanskog državljanina Armina Hamidovića i Amerikanca Delfina Elizonda (22), osuđen je na tri doživotne robije bez prava na uslovni otpust. Kako je rekao sudija Entoni Gabert, reč je o jednom od najbrutalnijih zločina u istoriji okruga Klej, zbog čega Paz treba ostatak života da provede iza rešetaka, a osim za trostruko ubistvo, zbog kriminalnih aktivnosti određeno mu je i dodatnih 150 godina.

26. februara navršiće se dve godine od ubistva: Dejan Joksimović

26. februara navršiće se dve godine od ubistva: Dejan Joksimović

 Naime, osim svirepog ubistva na tinejdžerskoj žurki na drugom spratu motela „Red ruf in“, koje gotovo da nije imalo povoda, Paz zvani Pauk bio je i član ulične bande „Junior divizija“. Tog 26. februara, Joksimović, Hamidović i Elizondo otišli su oko dva sata ujutru sa tri devojke u motel, gde im se pridružilo još petnaestak ljudi. 

Jedna od devojaka bila je u vezi sa Pazom i ubrzo mu je poslala poruku da dođe jer joj se Hamidović navodno agresivno udvarao. Paz je ubrzo stigao u sobu na drugom spratu sa dvojicom prijatelja, pozvao svoju devojku da pođu, ali je Hamidović uhvatio za ruku i pokušao da je spreči. Tada je Paz nakon kraće rasprave ispod majice izvukao pištolj i ispalio Bosancu dva metka u glavu.

Ubica: Isak Perdom Paz (20)

Ubica: Isak Perdom Paz (20)

 Joksimović je potom skočio na njega pokušavajući da spreči dalje krvoproliće, ali je Paz i njemu sasuo dva hica u lice. Potom se okrenuo i pucao u glavu i Delfinu Elizondu, koji je sve vreme stajao sa strane i nije se mešao u sukob. Potom je sa prijateljima pobegao. Policija je u sobi zatekla jeziv prizor, Hamidovićevo telo ležalo je pored vrata dvokrevetne sobe, Joksimovićevo preko stolice u blizini kreveta, dok je Elizondo ležao na drugom krevetu. U sobi je otkriveno pet čaura od automatskog pištolja. Nesrećni Joksimović trebalo je u maju 2011. da diplomira na koledžu u Kanzas Sitiju, gde se 2008. preselio iz Zemuna sa majkom Dušankom u nadi da će pronaći bolji život. Hamidović je nekoliko meseci pre ubistva izašao iz zatvora, gde je odslužio dve godine kazne zbog krađe automobila, i prema rečima prijatelja upravo je krenuo na koledž u nadi da će srediti život. Američki državljanin Elizondo bio je otac dvoje dece. Američka policija je potom zbog drugih krivičnih dela privela Paza, ali je ubrzo na osnovu video-snimka sa sigurnosnih kamera i izjava svedoka koji su bili prisutni na žurki otkriveno da je on ubica. Paz poriče krivicu za trostruko ubistvo, a njegova odbrana je nakon izricanja kazne rekla da će se žaliti jer je osuđen „pogrešan čovek“.

Poslednji komentari
  • milos Vreme: 23.02.2013 15:52h

    E to je sud a kod nas oslobsdjaju ubice da bi ponovu ubili

  • gomez Vreme: 23.02.2013 17:25h

    uvek se nadje neki glupi bosanac

  • marko Vreme: 23.02.2013 18:49h

    u potpunosti se slazem sa milosem...trebalo bi u Srbiji uvesti dozivotnu robiju za ovakve...

  • stevan Vreme: 23.02.2013 20:57h

    ovakve kazne treba uvesti i ovde

  • Petar Vreme: 24.02.2013 01:11h

    Treba uvesti smrtne kazne a ne dozivotne.Koja je poenta dozivotne, sta samo zauzimaju prostor.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP