Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NASTAVLJEN HAOS U PARIZU

Ubijena policajka, eksplozija u blizini džamije (FOTO)

Autor: Tanjug | 08.01.2015 - 11:46:00h | Komentara: 1

Dan nakon napada na redakciju satiričnog lista "Šarli ebdo" u Parizu u kojem je život izgubilo 12 osoba, situacija je danas napeta i na ivici eskalacije jer je u toku noći bačena bomba na džamiju na zapadu zemlje, dok je od jutros izbila pucnjava u glavnom gradu odnoseći jednu žrtvu, a na istoku zemlje napadnut je jedan kebab-restoran.

Mesto na kome je poginula policajka

Mesto na kome je poginula policajka | Foto: Profimedia.rs

 

Posle napada, mere bezbednosti su podignute na najviši nivo u celoj zemlji, ali i pored toga u južnom predgrađu Pariza nepoznati napadač je otvorio vatru iz automatskog oružja na jednu pripadnicu policije i radnika obližne radnje.

Policajka je izgubila život

Policajka je ovde izgubila život | Foto: Profimedia.rs

 
U međuvremenu, pripadnica policije, čije je stanje bilo kritično, je preminula.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kaznev, koji se odmah uputio na lice mesta, rekao je da je napadač u bekstvu, iako su mediji prvobitno javili da je uhapšen.

Mesto na kome je poginula policajka

Policija na mestu nesreće | Foto: Profimedia.rs

Kako prenosi AFP, na istoku Francuske u u mestu Vilfranš sir la Soan, dogodila se eksplozija u jednoj prodavnici kebaba u blizini džamije. Žrtava nije bilo.

Neimenovani zvaničnik lokalne policije ističe da se radi o kriminalnom aktu, dodajući da je istraga pokrenuta.


Istovremeno, mediji javljaju da su nepoznata lica bacila bombu kašikaru na jednu džamiju u francuskom mestu Mans, ali i na džamiju u mestu Por-la-nuvel.


Od eksplozije su popucali su prozori na džamiji u Mansu, a na licu mesta pronađene su i tri kaširake, koje nisu eksplodirale.


U Francuskoj je na snazi trodnevna žalost, a predsednik Fransoa Oland je poručio da je u ovim trenucima u toj zemlji "jedinstvo glavno oružje".


Lokalna TV stanica ITELE javila je da su dva policajca ležala na zemlji posle napada.

Oland i premijer Manuel Vlas održali su danas vanrednu sednicu vlade u Jelisejskoj palati, a Oland se sastao i sa bivšim predsednikom Nikolom Sarakozijem, kojem je ovo bio prvi put da ulazi u Palatu otkakao je izgubio na izborima u maju 2012. godine.


Lider francuske desnice Marin Le Pen, povodom terorističkog napada na magazin "Šarli ebdo", ponovo se založila za vraćanje smrtne kazne u francusko zakonodavstvo.


Papa Franja je održao danas misu za žrtve napada na "Šarli ebdo".

 - Teroristički napad u Parizu podseća na toliko ljudske okrutnosti, toliko terorizma, i izolovanog i državnog - poručio je papa, prenosi radio Vatikan.
"Mi se molimo za žrtve ove okrutnosti, toliko mnogo njih. Molimo se i za počinioce ovako okrutnog čina, molimo se da Gospod promeni njihova srca", rekao je papa, navodi AFP.

Inače, najmlađi osumnjičeni za napad na redakciju lista "Šarli Ebdo" predao se policiji, dok se i dalje traga za preostalom dvojicom osumnjičenih, prenose danas mediji.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • som Vreme: 08.01.2015 12:14h

    Iskreno,mislim da je prevelika tolerancija prema strancima a premala kntrola njihovog ponasanja dovela do ovoga.Tako to biva kada Francuza ima sve manje a ovih ostalih sve vise,tako ce uskoro biti i kod nas a vi samo otvarajte granice i primajte azilante koji to i nisu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP