Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

LICE KURDSKOG OTPORA

Ubila se poslednjim metkom da ne padne u ruke islamista!

Autor: Daily Mail | 06.10.2014 - 22:20:00h | Komentara: 2

Sudbina Sejlan Ozalp, devetnaestogodišnjakinje koju Kurdi gledaju kao jedan od zaštitnih simbola borbe protiv islamista, nije poznata posle vesti da je u jednoj od borbi izvršila samoubistvo.

Sejlan Ozalp

Sejlan Ozalp

Turski mediji su izvestili da je, pošto je ostala bez municije boreći se protiv fanatika Islamske države kod grada Kobani u Siriji, Ozalp poslednjim metkom oduzela sebi život kako ne bi pala u ruke onih koji bi je mučili, silovali i na kraju verovatno ubili.

Prema pisanju jednog lista, Sejlan je pre ovog čina preko radija pozvala saborce i oprostila se od njih.

Simbol otpora islamistima

Simbol otpora islamistima

Dok deo medija tvrdi da je hrabra ratnica sebi oduzela život, među Kurdima se šuška da je i dalje živa i da se bori istom odlučnošću.

Izveštaji o njenom mogućem samoubistvu javili su se samo nekoliko nedelja nakon intervjua za Bi-Bi-Si u kom je Sejlan i sama izjavila da bi se pre ubila nego što bi dozvolila da padne u ruke fanaticima.
- Mi se ne bojimo ničega i borićemo se do kraja. Radije bismo se razneli, nego se pokorili Islamskoj državi - ispričala je tada Sejlen.
Komentarišući veliki broj žena boraca među kurdskim snagama ona je objasnila da se džihadisti njih posebno pribojavaju.
- Kad vide ženu s puškom. Oni sebe posmatraju kao “muškarčine“, dok je žena u njihovim očima mala. Ali jedna naša žena vredi više nego 100 njihovih muškaraca - rekla je za Bi-Bi-Si Ozlap, čije je ratno ime “Diren”, što znači “otpor".
Poslednji komentari
  • milovan Vreme: 07.10.2014 10:17h

    Ako je ovo istina onda neka mene ubiju.Gdeliju nadjose tako lepu I nasminkanu.A borila se sa Kurdima.Ma ajdte molimvas.Tamo su kupatila na svakih 20 metara I frizerski saloni sve jedan do drugoga.I ako su to objavili Zapadni mediji,onda znate da to nije 100% istina.Jer kada oni nesta kazu znas sigurno daje suprotno. Uzgred,zasto sada sute o avionu iz Ukraine????Ha,ha

  • Ana Vreme: 07.10.2014 12:01h

    Kurdi su divan narod.Njihove zene su lepe,moderne,savremene,nisu i vrlo su emancipovane.Muslimvani su ali nisu radikalni,vrlo su okrenuti Evropi i vema kulturni.Problem je sto nemaju svoju zemlju i sto su progan jani u skoro svim zemljama u kojima zive.Imam prijatelje medju njima i zaista su divni.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP