Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAŠNO

Ubio trudnu verenicu!?

Autor: Jutarnj list | 30.10.2013 - 11:45:00h | Komentara: 1

Ukrajinka Ana Kitaeva (36) upoznala je Branimira Ćaleta na letovanju u Hrvatskoj. Bio je mlađi od Ane sedam godina, ali par se odlično slagao. Viđali su se i u Ukrajini i Hrvatskoj, i veza je prošle godine okrunjena veridbom. Ali...

Trudnica

Poslednji put videli su se 17. septembra prošle godine u sobi hostela Menorahu u središtu Dnjepropetrovska. Sledećeg jutra sobarica je ne sluteći užas koji je očekuje, ušla u tu istu sobu da je pospremi i ispod kreveta u krvavom čaršavu pronašla Anino mrtvo telo. Glava joj je bila razbijena nepoznatim predmetom. Zavrištala je i odmah zvala direktora.

Ana je u trenutku smrti bila u sedmom mesecu trudnoće, a Hrvat s kojim je planirala zajednički život nestao je bez traga. Soba je bila očišćena, sve njegove stvari su nestale, a ne zna se ni oružje kojim je ubica Ani razbio lobanju i usmrtio je.

Nikome od Anine porodice nije jasno što se dogodilo te kobne noći. Branimira optužuju da je bio patološki ljubomoran, ali niko nije verovao da je sposoban da je ubije.

- Samo nas zanimaju dve stvari: da li je taj čovek živ i, ako jeste, gde se nalazi, rekli su članovi Anine porodice, koji jako malo znaju o misterioznom vereniku iz Hrvatske. Nikada ga nisu uspeli da upoznaju.

Za Branimirom Ćaletom potera traje duže od godinu dana, a ukrajinski istražitelji su ga službeno osumnjičili za ubistvo s predumišljajem trudne Ane Kitaeve. Na temelju toga za Ćaletom je raspisana Interpolova poternica.

Mediji u Hrvatskoj ne kriju da se Ćaleta u ovom trenutku nalazi u malenom selu Vinovac u kamenitom zaleđu opštine Marina kod Trogira.

Nakon dramatične noći u Ukrajini pobegao je u Hrvatsku pre nego što je policija zatvorila granice i od tada je živeo i radio u okolini Primoštena.

Iz policijskih izvora moglo se saznati da je pod diskretnim nadzorom, iako pomno skriva svoje boravište. Pošto Ukrajina nije članica EU, Hrvatska nije dužna da ga izruči, ali su o mestu boravka lica sa Interpolove poternice službeno obavestili merodavne institucije. Njegovo izručenje, s obzirom na to da ima hrvatsko državljanstvo, nije moguće.

Bude li ikad procesuiran, preti mu zatvorska kazna od 15 godina zbog ubistva s predumišljajem. I to dvostrukog.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 31.10.2013 18:55h

    teska prica

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP