Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MAHMUD AHMADINEŽAD UVEREN U VASKRSNUĆE:

Ugo će se vratiti sa Isusom!

Autor: Ekipa Alo! | 09.03.2013 - 08:36:00h | Komentara: 0

Posle smrti Uga Čavesa, predsednika Venecuele, mnogi državnici izrazili su saučešće, ali nijedna poruka nije bila tako ekscentrična kao poruka Mahmuda Ahmadinežada, predsednika Irana! On je najavio Čavesov drugi dolazak na Zemlju u društvu Isusa Hrista i šiitskog mesije Mahdija.

Ugo Čaves

Ugo Čaves | Foto: Reuters

“Ne sumnjam da će se Čaves vratiti zajedno s Isusom i Mahedijem (skrivenim imamom) kako bi uspostavio mir i pravdu na svetu”, navodi se u Ahmadinežadovoj poruci.


Predsednik Irana, koji je bio Čavesov bliski prijatelj, jedan je od tridesetak svetskih lidera koji su juče u Karakasu prisustvovali Čavesovoj sahrani. Uga su, između ostalih, ispratili predsednici Agrentine, Brazila, Urugvaja, Nikaragve, Bolivije... Među njima je i Raul Kastro, predsednik Kube i rođeni brat Fidela Kastra, vođe kubanske revolucije koji je bio Čavesov dobar prijatelj:

Na sahranu  Čaveza  došlo oko  30 svetskih  lidera

Na sahranu Čaveza došlo oko 30 svetskih lidera


“Najznačajnije je što je Čaves otišao neporažen. On je bio nepobediv. Otišao je pobednički i upisao se u istoriju”, rekao je Raul Kastro, imaći u vidu da je Čaves na izborima osvojio još jedan predsednički mandat. Srbiju je na sahrani predstavljao Oliver Antić, savetnik predsednika Tomislava Nikolića.

Zna da  ulije nadu:  Mahmud Ahmadinežad

Zna da ulije nadu: Mahmud Ahmadinežad

Vršilac dužnosti predsednika Veneceule izjavio je da će Ugovo telo biti trajno izloženo u staklenom kovčegu kako bi “njegov narod uvek mogao da ga ima”. Potpredsednik Nikolas Maduro je rekao da će Čavesovo telo biti izloženo u Muzeju revolucije, koji se nalazi blizu presedničke palate iz koje je Čaves vladao 14 godina. Maduro je istakao da će posle zvanične sahrane Čavesovo telo biti izloženo na odru još sedam dana. Počast Čavesu je u mimohodu od utorka odalo više od dva miliona Venecuelanaca.

Ivica Dačić i  ambasadorka  Dia Nader

Ivica Dačić i ambasadorka Dia Nader | Foto: Aleksandar Koković

Dačić se upisao u knjigu žalosti

Ivica Dačić, predsednik Vlade Srbije, upisao se u knjigu žalosti u Ambasadi Venecuele u Beogradu povodom smrti predsednika Uga Čavesa.
“Duboko i iskreno saučešće povodom smrti velikog prijatelja Srbije i vođe venecuelanskog naroda i države, socijalističkog lidera Uga Čavesa”, napisao je Dačić u knjizi žalosti.
Građani se u knjigu žalosti mogu upisati u utorak i sredu, 12. i 13. marta, od 12 do 16 časova.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP