Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DOLIJAO U BUGARSKOJ

Uhapšen Francuz povezan s braćom Kuaši!

Autor: Beta-AFP | 13.01.2015 - 12:25:00h | Komentara: 0

Francuz koji je uhapšen u Bugarskoj 1. januara u pokušaju da otputuje u Siriju osumnjičen je da ima veze sa Šerifom Kuašijem, jednim od napadača na francuski nedeljnik Ssarli ebdo, rekla je danas bugarska tužiteljka.

Hapšenje

Hapšenje | Foto: Profimedia.rs

Francuska je izdala evropski nalog za hapšenje Frica-Žolia Žoašena uz navod da on pripada kriminalnoj grupi čiji je cilj organizovanje terorističkih dela, rekla je Darina Slavova državna tužiteljka Haskova.
Pre nego što je krenuo za Tursku 30. decembra on je više puta bio u kontaktu Šerifom Kuašijem, jednim od dvojice braće koji su 7. januara izvršili napad na francuski satirični nedeljnik, navodi se u tom nalogu.
Fric-Žoli Žoašen (29), Francuz haićanskog porekla, priveden je 1. januara dok je pokušavao sa svojim detetom da pređe bugarsko-tursku granicu u autobusu.
Prvobitno je tužilaštvo Haskova navelo da je za njim izdat evropski nalog za hapšenje pošto ga je supruga optužila da je oteo njihovog trogodišnjeg sina 30. decembra s namerom da ga odvede da se pridruži džihadistima u Siriji i da ga obučava u principima radikalnog islama. Dete je u međuvremenu vraćeno majci.
Osumnjičeni je rekao da putuje sa svojim sinom i svojom partnerkom na odmor u Istanbul. On je juče prihvatio da bude izručen Francuskoj, a bugarske vlasti će o tome odlučivati u petak.
 - Bugarske policijske službe radile su veoma teško poslednjih dana... Nadam se da će cela mreža, ukoliko postoji, biti otkrivena i da ćemo moći da doprinesemo radu francuskih vlasti - rekao je bugarski ministar unutrašnjih poslova Veselin Vučkov za radio BNR.
Ministar je ukazao da nije problem primetiti i uhapsiti osobe koje prelaze preko Bugarske.
On je međutim rekao da stotine građana EU sa validnim papirima mogu lako da prelaze preko bugarske teritorije da idu da se bore sa grupom Islamska država, ili drugim terorističkim organizacijama i da se vrate u svoje države a da ih niko ne dira.
 - Ako nam se na njih ne skrene pažnja veoma je teško da se učini bilo šta s njima u vezi - rekao je bugarski ministar.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP