Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

AKCIJA NA GRANICI

Uhapšen zbog ratnih zločina

Autor: Srna | 26.04.2015 - 10:42:00h | Komentara: 0

Husein Isakovića (46) iz Bužima, koji je pod istragom zbog ratnog zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u ovom mestu, uhapšen je na Graničnom prelazu Maljevac, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Hapšenje | Foto: Profimedia

Ilustracija | Foto: Profimedia

Hapšenje su izvršili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH i Granične policije po nalogu Tužilaštva BiH, a u okviru istog predmeta u kojem je nedavno uhapšeno sedam lica osumnjičenih za ratne zločine u Bužimu.
S obzirom da se Isaković nalazio van BiH, na zahtjev Tužilaštva BiH raspisana je policijska potraga, te je on lišen slobode čim je stupio na tlo BiH.
Isaković je pod istragom i tereti se da je, kao pripadnik Vojne policije 505. brigade 5. korpusa takozvane Armije RBiH, zajedno sa drugim osumnjičenima, učestvovao u ratnom zločinu počinjenom u bivšem hotelu "Radoč" u Bužimu koji je služio kao zatvor.
U ovom zatvoru ubijeno je osam zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske, jedan zarobljeni pripadnik Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna i tri civila simpatizera Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna.
U ovom zatvoru nezakonito su držani civili i ratni zarobljenici koji su bili izloženi mučenjima, silovanjima i nečovječnom postupanju.
Osumnjičeni će tokom dana biti predat postupajućem tužiocu koji će, nakon što ga ispita, donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP