Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MARICA

Uhapšeni osumnjičeni
za napad na ambasadora!

Autor: Tanjug | 14.09.2012 - 09:38:00h | Komentara: 0

Uhapšene su četiri osobe osumnjičene za napad na američki konzulat u Bengaziju, u kome je ubijen ambasador SAD u Libiji.

Neredi u Libiji!

Neredi u Libiji! | Foto: Reuters

Uhapšene su četiri osobe osumnjičene za napad na američki konzulat u Bengaziju, u kome je ubijen ambasador SAD u Libiji Kristofer Stivens I još trojica službenika ambasade, rekao je jedan libijski zvaničnik, a prenosi agencija Asošiejted Pres.
Zamenik ministra unutrašnjih poslova u istočnom delu Libije Vanis el Ssaref rekao je da su izvedena dva napada, jedan na samu zgradu konzulata i drugi na sigurnu kuću u koju se povuklo osoblje.
On je dodao da je moguće da su ubačeni pojedinci u libijskim snagama bezbednosti javili napadačima lokaciju sigurne kuće.

Napeto!

Mama, ovde gori! Poz! | Foto: Reuters

Policijski zvaničnik je kazao da su četvorica uhapšenih lišeni slobode u svojim domovima I da za sada ne može detaljnije da govori da li pripadaju nekoj grupi I koji je bio motiv napada.
Iznenadni napad na američki konzulata započeo je u utorak u 21:30, kada je nekoliko granata ispaljeno na sam kompleks u kome se konzulat nalazio, uz napad automatskim puškama.
Jedan od radnika privatne kompanije za obezbedjenje ispričao je da se u tom trenutku nalazio u dvorištu, I da ga je šrapnel pogodio u nogu.
Dok sam ležao u krvi, zid je preskočio jedan bradati napadač ispalivši u moju desnu još dva metka I uzvikujući ti neverniče, braniš nevernike, AP prenosi reči američkog pripadnika obezbedjenja.
On se samo još seća da ga je neko od napadača kasnije pitao ko je on, na šta je odgovorio da je baštovan I nakon toga se onesvestio.
Ambasador Stivens I još jedan Amerikanac su ubijeni u tom prvom napadu.
Libijske snage su onda evakuisale ostalo osoblje u sigurnu kuću, udaljenu oko kilometar I po od konzulata, da bi do novog napada došlo posle par sati.
Libijski zvaničnik ističe da se smatralo da ne postoji šansa da napadači prodru u konzulat, jer je okružen visokim zidovima.
Jedan od lokalnih novinara iz Bengazija kaže da je sam upad u dvorište konzulata započeo baš u trenutku evakuacije Amerikanaca.
Napad na konzulat u ubistvo četvorice Amerikanaca oštro su osudili predsednik SAD Barak Obama I državna sekretarka Hilari Klinton.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP