Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TVRDI LETONAC

"Ukrajina i Zapad oborili avion da bi bacili ljagu na proruske pobunjenike"

Autor: Daily Mail | 20.07.2014 - 22:25:00h | Komentara: 0

Beneš Aijo (29), Letonac koji je godinama živeo i radio kao građevinski radnik u Velikoj Britaniji, tvrdi da su Ukrajina i Zapad krivi za obaranje malezijskog aviona MH17.

Beneš Aijo

Beneš Aijo

Prema pisanju “Dejli mejla”, Aijo je proruski pobunjenik koji je napustio Britaniju da bi se borio na Krimu. Uhapšen je u maju na ukrajinskoj granici, a ukrajinske vlasti su saopštile da je bio umešan u “nasilnu konfrontaciju sa ukrajinskom vojskom na Krimu”.

Aijo je navodno povezan sa vojnicima pod čijom se kontrolom nalazi oblast u istočnoj Ukrajini iz koje je ispaljena raketa kojom je u četvrtak oboren avion malezijske kompanije, kada je poginulo 298 putnika i članova posade.
Ali, dok su vlasti širom sveta sve uverenije u to da su pobunjeničke snage odgovorne za obaranje civilnog aviona, Aijo, otac jednog deteta koji je radio na rekonstrukciji Terminala 2 na Aerodromu Hitrou u Londonu, krivi Ukrajinu i Zapad.
“Mislim da su avion napale ukrajinske vojne snage - možda u saradnji sa snagama bezbednosti nekih zapadnih zemalja. Avion je leteo na visini od 10.000 metara, ali vojska Donjecke Narodne Republike ima protivvazdušnu odbranu koja ima domet od najviše 5.000 metara”, rekao je on za “Dejli mejl”.
On je dodao da je oficir ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva dao instrukcije pilotu malezijskog aviona da se spusti 600 metara niže. “Mislim da su to uradili da bi ga lakše pogodili.”
U intervjuu “Dejli mejlu” on kaže da veruje da je ukrajinska vojska “srušila avion iznad Donjecke oblasti kako bi krivicu svalila na pobunjenike i okrenula javno mnjenje protiv njih”.
Kada je reč o njegovim vojnim akcijama na Krimu, Aijo je rekao da se pridružio snagama milicije pre nego što je oblast pripojena Rusiji i da je bio na dužnosti stražara, ali da se nikada nije borio.
“Bilo je to u sklopu mera samoodbrane na Krimu. Imao sam vojničku uniformu i oružje, ali nikada nisam pucao, niti sam se ikada borio sa bilo kim. Nikada nikoga nisam ubio. Samo sam stajao noću pored vojnih punktova i održavao red i mir”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP