Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OFANZIVA KIJEVA NA ISTOK ZEMLJE PRED FIJASKOM

Ukrajinci prelaze na rusku stranu

Autor: Ekipa Alo! | 17.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Krv nije voda! Ukrajinski specijalci, koje su nove vlasti u Kijevu poslale u ofanzivu na istok zemlje, protiv proruskih snaga, prelaze masovno na rusku stranu!

Ukrajinski specijalci pod  ruskom zastavom u  Kramatorsku

Ukrajinski specijalci pod ruskom zastavom u Kramatorsku | Foto: Profimedia

Oklopna vozila sa ukrajinskim specijalcima u Slavljansku su skinula ukrajinsku i stavila rusku zastavu, što je naišlo na oduševljenje kod građana koji ih dočekuju sa cvećem i hranom. Vojnici na tim vozilima nosili su zelene kamuflažne uniforme, automatsko oružje i minobacače. Većina njih na uniformi nosi traku svetog Đorđa, koja je postala simbol ruske pobune na istoku Ukrajine.


Srušen ukrajinski „su 27“?


U borbama za vojni aerodrom kod Kramatorska proruske snage su navodno srušile avion „su 27“ ukrajinskih vazduhoplovnih snaga. Ova informacija nije potvrđena, a nekoliko TV stanica je emitovalo snimak rušenja i jednog helikoptera ukrajinske vojske. Navodno je u borbama oko aerodroma poginulo 11 pripadnika proruskih snaga.
 

„Moja jedinica je deo 25. brigade vazduhoplovnih snaga Ukrajine i mi smo prešli na stranu proruskih snaga“, rekao je Andrej, jedan od vojnika.
Istovremeno u gradu Kramatorsku, gde su ukrajinske snage zauzele aerodrom, viđeni su oklopni transporteri s ukrajinskim zastavama.
Prema tvrdnjama očevidaca, oko 300 ukrajinskih vojnika je u gradu. Situacija je napeta u Donjesku, gde se očekuje dolazak specijalaca, a gde zgradu lokalne vlade kontroliše oko 50 naoružanih proruskih pristalica. Antimajdanovci u Odesi proglasili su svoj region Narodnom republikom Odesom i pozvali građane da blokiraju saobraćaj u gradu.

U Ukrajini 130 državljana Srbije!

Prema podacima Ambasade Srbije u Ukrajini na teritoriji ove zemlje trenutno boravi oko 130 naših državljana! Na Akademiji kulture i umetnosti državnog univerziteta u Lugansku nalazi se 47 studenata iz Srbije, koji su smešteni u ograđenom kampusu Univerziteta, koji je pod stalnim obezbeđenjem. Planirano je da se prva grupa naših studenata u zemlju vrati u drugoj polovini aprila, a ostali do sredine maja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP