Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KOSOVSKI SCENARIO AKTUELAN I NA ISTOKU EVROPE

Ukrajinska „žuta kuća“!

Autor: Ekipa ALO! | 12.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Ukrajina ima svoju „žutu kuću”! Priča o trgovini organima, poput one koja se desila Srbima i drugim nealbancima na Kosovu, ovih dana potresa i Ukrajinu! „Glas Rusije” tvrdi da je došao do detalja koji potvrđuju da su proruski dobrovoljci bili žrtve ovog krvavog biznisa!

„Donatori“ organa:  Proruski dobrovoljci

„Donatori“ organa: Proruski dobrovoljci | Foto: Profimedia

Do ovih saznanja se došlo nakon što je hakovana Fejsbuk stranica Sergeja Vlasenka, bivšeg advokata Julije Timošenko, na kojoj je pronađena prepiska sa nemačkom lekarkom, navodno hirurgom Olgom Viber, i komandantom kaznenog bataljona Semenom Semenčenkom, prenose „Vesti onlajl”. Prepiska je vođena od februara do juna. Semenčenko je bio zadužen za nabavku organa, Viberova za posredovanje, a Vlasenko za isporuku. U prepisci Viber poziva na sigurnije snadbevanje u zamenu za materijalno-tehničku podršku ukrajinskim vojnicima.

Kada je 15. aprila Kijev započeo vojnu operaciju, Viber je napisala: „Naša druga partija je prošla dobro, klijenti su zadovoljni, pojavili su se novi. Sudeći po novostima, događaji nam idu na ruku. Šta misliš, neće se ništa izmeniti?“ Vlasenko je odgovorio da će imati čime da rade, zahvaljujući pomoći partnera sa zapada, koji svojom politikom stvaraju dobre uslove i - količine!

Deo lanca trgovine  organima:  Semen Semenčenko

Deo lanca trgovine organima: Semen Semenčenko


U jednom od pisama, Viber je naveo potrebne organe: pet srca, 12 bubrega, tri jetre i pluća, a Vlasenko odgovorio: „Jasno, poslaćemo, ali možemo otpraviti i više. Razmisli, nađi nekoga da uvećamo partije”. Viberova je povremeno kritikovala Vlasenka za „loš kvalitet” i prenosila pritužbe kupaca, a Vlasenko se žalio na teške uslove rada. U jednom od razgovora Viber traži da se „radi kao ranije”, to jest da se uzimaju organi od živih, teško ranjenih vojnika i onih na samrti. Vlasenko je odgovorio: „Ne”, ali ne iz moralnih razloga, već jer mu je to zabranio ukrajinski šef Službe bezbednosti iz straha od publiciteta, tvrdi „Glas Rusije“.
Poslednji komentari
  • rodoljub Vreme: 12.07.2014 07:34h

    Tamo gde SAD i CIA umesaju prste, zlocin je neizbezan. Sve za dolar. Nema tog koji moze da me uveri da CIA nije upoznata sa tim, a najverovatnije i umesana u to. Zbog tih stvari, na Kosovu, Dik Marti je morao da se povuce i pritaji da ga ne bi ubili, jer je to razotkrio. Kada su Srbi to govorili, takozvana, (americka) medjunarodna zajednica je cutala. Sada se desava isto. SAD - CIA , to je globalno zlo.

  • rodoljub Vreme: 12.07.2014 10:41h

    To su naslednici Hitlera i Mengelea. Sama tema je morbidna, pa i komentar nosi takvu karakteristiku. Ovi monstrumi treba da se okrenu svojima, ima ih vise i imali bi veci izbor.

  • boban Vreme: 12.07.2014 12:13h

    dokle ce nemacka da vam narucuje organe,i jos po zelji.treba vas sve pohapsiti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP