Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SEDMI NEOVLAŠĆENI UPAD U BELU KUĆU U 2014.

Uljez krenuo kod Obame na večeru!

Autor: Ekipa Alo! | 24.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Možda je hteo da se ogrebe za besplatnu večeru! Tajna služba je uhapsila još jednog uljeza koji je upao u zabranjeni deo Bele kuće. U pitanju je četvrti upad u poslednja dva meseca.

Vole ga i zvani i nezvani  gosti: Barak Obama

Vole ga i zvani i nezvani gosti: Barak Obama | Foto: Profimedia

Dominik Adesanja (23) iz Merilenda je uhapšen kada je u sredu u 19.16 po lokalnom vremenu preskočio ogradu nedaleko od dela Bele kuće koji nastanjuje Barak Obama, predsednik SAD, sa porodicom.

On se uputio ka stambenom delu čuvenog zdanja kada su ga primetili psi čuvari i krenuli na njega. Edvin Donova, portparol Tajne službe, koja je zadužena za bezbednost predsednika SAD, izjavio je da je uljez uhapšen i prebačen u obližnju bolnicu.

Nije bio  naoružan:  Dominik  Adesanja

Nije bio naoružan: Dominik Adesanja

Američki mediji su objavili i video-snimak na kojem se vidi muškarac koji na travnjaku Bele kuće šutira pse koji su ga napali. Iako ih je šutirao i tukao, jedan od pasa čuvara je uspeo da sruši uljeza na zemlju i zadrži ga do dolaska agenata Tajne službe. Uljez nije bio naoružan, a dva psa su odvedena kod veterinara zbog zadobijenih povreda.

Na video-snimku  uljez šutira pse čuvare

Na video-snimku uljez šutira pse čuvare


U poruci koju je ostavio na Instagramu, on je naveo da je „glasao za Obamin impičment“. Njegov otac je u izjavi za Ej-Bi-Si (ABC) rekao da je Dominik imao psihičke probleme, da je sebe zvao „američki rob“ i da je bio kivan na porodicu Rotšild. Nadležni su pokrenuli istragu.

Sedmi upad u ovoj godini!


Od početka ove godine zabeleženo je ukupno sedam neovlašćenih upada u Belu kuću! Većina ih je bila bez posledica, a najozbiljniji se dogodio u septembru, kada je Omar Gonzales, veteran iz rata u Iraku, preskočio ogradu i sa nožem u ruci prešao 60 metara travnjaka i ušao u nekoliko prostorija Bele kuće pre nego što ga je agent Tajne službe upucao. Posle niza incidenata, Džulija Person, šefica Tajne službe, podnela je ostavku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP