Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KAD TE ROĐAK SMESTI

Uplatio 140.000, dočekalo ga 600 evra!

Autor: Blic | 21.04.2014 - 10:44:00h | Komentara: 0

Ni posle puna dva meseca Budvanin V.B. ne može se oporaviti od šoka nakon što je 19. februara došao u budvansku filijalu CKB i saznao da umesto 140 hiljada na računu ima svega 600 evra.

Poruka, koja je u cik zore stigla na njegov mobilni telefon “Doći će čovek i doneti ti pare sa kamatom“, koju mu je poslao dalji rođak, tragično nastradali direktor filijale CKB-a B.B, od života V.B. napravila je pravi košmar.

Rasprava je zakazana u četvrtak!

Nema, pa nema | Foto: Shutterstock Da se nešto strašno dogodilo, uverio se nekoliko sati kasnije, kada je odmah po otvaranju filijale, došao u banku da proveri stanje na svome računu, gde mu je saopšteno da ima 600 evra, jer je u prethodna tri navrata podigao na desetine hiljada evra.

Novac koji je dobio od prodaje kuće, kako bi vratio dug za kredit CKB-a, a ostatak oročio kako bi izmirio komunalije za prodatu nekretninu, nestao je, a od službenika banke dobio je informaciju da je upravo direktor sa nekoliko blanko računa koje je V.B. lično potpisao, skidao na desetine hiljada evra, pa ih ponovo uplaćivao, sve do smrti, kada je račun ostao potpuno prazan.
V.B. je ogorčen na upravu CKB-a i njeno obrazloženje da su novčane transkacije obavljene po zakonu.
On je podneo kotorskom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv N.N. lica zaposlenih u budvanskoj filijali CKB-a, zbog zloupotrebe službenog položaja, a Osnovom sudu u Kotoru tužbu protiv CKB-a za povraćaj 140 hiljada evra.
 - Potpisao sam dokumenta koja mi je direktor dao, ne sluteći da potpisujem i blanko naloge za podizanje novca. Nisam imao naočare, a i ko bi sumnjao, jer sam do tada uvek produžavao ugovor o oročenoj štednji. Posle svega što se izdešavalo, ja sam tražio da vidim listig isplata i uplata, i uverio sam se da je zamislite, bez moga znanja, sa računa 1. februara isplaćeno prvo 50 hiljada, pa 90 hiljada evra, pa tri dana kasnije 50 hiljada. I sve te transkacije nikome u banci nisu bile sumnjive, da neko uzima u kešu toliki novac. Nakon što sam od direktora dobio poruku toga jutra, otišao sam u banku, i pozlilo mi je kada mi je rečeno da je na računu 600 evra. Službenici su me podučili kako da napišem reklamaciju. Oni su pisali, jer ja nisam bio u stanju ništa da uradim -  nastavlja priču V.B.
Nakon što je od banke dobio odgovor na reklamaciju da je „banka detaljno ispitala sve navode te da nije konstatovan nijedan propust od strane banke niti prekršena procedura“, ogorčen V.B odlučuje da podnese tužbu i krivičnu prijavu.
Ostaje da se vidi koliko će kotorski sud i tužilaštvo regovati u ovom slučaju.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP