Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KRVAVE SCENE U RIMU

Upucani policajci na
polaganju zakletve italijanske vlade!
(UZNEMIRUJUĆI FOTO) (VIDEO)

Autor: Tanjug | 28.04.2013 - 13:02:00h | Komentara: 0

Dva karabinjera ranjena su danas u pucnjavi ispred zgrade vlade u Rimu, dok su premijer Enriko Leta i članovi novog kabineta polagali zakletvu na oko kilometar dalje u predsedničkoj palati, javila je italijanska novinska agencija ANSA.

karabinjeri

Uhvaćen napadač | Foto: AP

Muškarac, u odelu i s kravatom, uhapšen je na licu mesta, gde su okupljeni čekali da se novi premijer pojavi i ostalo je nejasno da li je napad bio povezan sa današnjom ceremonijom polaganja zakletve nove italijanske vlade.

"Još uvek moramo da utvrdimo ko je on. On je uhvaćen", rekao je podsekretar kabineta bivše vlade Antoni Katrikala novinarima.

karabinjeri

Žrtva napadača | Foto: AP

Jedan policijski zvaničnik rekao je agenciji Rojters da je napadač iz Kalabrije, na jugu Italije i da je, pošto je ispalio nekoliko hitaca na dvojicu karabinjera na dužnosti, uzviknuo "Pucajte u mene, pucajte".

Pucnjava ispred italijanske kancelarije premijera ne može se opisati kao terorizam iako je teška politička klima u poslednjih nekoliko meseci povećala napetost u zemlji, izjavio je gradonačelnik Rima Djani Alemano.

"To nije akt terorizma i sigurno da klima u poslednjih nekoliko meseci nije pomogla", rekao je Alemano novinarima, prenela je agencija Rojters.

karabinjeri

Upucan policajac | Foto: Reuters

Jedan policajac koji je bio na dužnost ispred sedišta premijera, upucan je u vrat i u teškom je stanju, dok je drugi pogodjen u nogu i lakše je ranjen.
Italijanski mediji javljaju da je i jedan prolaznik ranjen i da nema ozbiljne povrede, pošto su se ispred vladinih zgrada čulo pet - šest pucnjeva i policija pronašla pet čaura malo kalibarskog oružja, naveo je jedan zvaničnik.


Premijer Leta i ministri u novoj vladi očekuju se u sedištu vlade, gde će od odlazeće vlade premijera Marija Montija zvanično preuzeti dužnosti.

Posle dva meseca političkog ćorsokaka, Leta i 21 ministar njegovog kabineta položili su danas zakletvu pred predsednikom zemlje Đorđom Napolitanom, javile su agencije.

Italijanski policajci: Napadač je bio miran i lucidan
Luiđi Preiti (46), koji je jutros ispalio nekoliko hitaca na dvojicu karabinjera na dužnosti ispred zgrade vlade u Rimu, dok su premijer Enriko Leta i članovi novog kabineta polagali zakletvu na oko kilometar dalje u predsedničkoj palati, bio je "miran i lucidan", izjavili su policajci koji su ga uhapsili.


Preiti je navodno, pošto su ga policajci oborili na zemlju nakon pucnjave u kojoj su ranjena dva karabinjera i jedna prolaznica, rekao: "Molim vas, popustite mi lisice, izgubio sam osećaj u rukama", prenela je agencija ANSA.

Policijski izvori navode da je napadač, koji je rodom iz Kalabrije ali je živeo u gradu Alesandrija, na severu Italije, pucao sam i da pati od mentalnog oboljenja.


Njegov brat Arkanđelo je, međutim, rekao agenciji ANSA, da "on nije nestabilan i nikad nije patio od nekog mentalnog oboljenja. Šokirani smo i ne možemo da objasnimo kako je to moglo da se dogodi".


Policija navodi da je Preiti ispalio šest do sedam metaka na dva karabinjera.

Oni se nalaze u jednoj bolnici u Rimu i u stabilnom su stanju, dok je treća povređena žena trudnica, koja je u vreme pucnjave šetala centrom Rima sa mužem i sinom.


Posle dva meseca političkog ćorsokaka, Leta i 21 ministar njegovog kabineta položili su danas zakletvu pred predsednikom zemlje Djordjom Napolitanom, javile su agencije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP